d'Arenberg d'Arry's Original Grenache/Shiraz

Rood | 0.75 L | 2019 | Australië | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant D’Arenberg

D’Arenberg

Chester Osborne, 4e generatie Osborne en eigenaar van d’Arenberg,  en direct herkenbaar aan zijn flamboyante overhemden die hij draagt, heeft het wijnimperium van zijn familie laten groeien boven elke verbeelding.

De familie kocht in 1912 78 hectare in McLaren Vale en bouwde hun eerste winery in 1927. Tegenwoordig beslaan de wijngaarden 200 hectare. McLaren Vale staat bekend om zijn intens aromatische Shiraz, Cabernet Sauvignon, Chardonnay en Grenache. Genesteld tussen glooiende heuvels en een pittoreske kustlijn, ongeveer 35 km ten zuiden van Adelaide. Deze regio heeft een mediterraan klimaat dat ideaal is voor de druiventeelt. Alle wijngaarden van d'Arenberg die in eigendom zijn en ook de wijngaarden welke gehuurd worden, zijn NASAA-gecertificeerd voor biologische en biodynamische processen. Osborne heeft het assortiment, naast de genoemde druivenrassen, uitgebreid met een breed pakket als witte Rhône-achtige melanges, Botrytis Riesling en (zijn nieuwste) Mencía. Van instapniveau tot iconisch, alle d'Arenberg-wijnen worden gemaakt met behulp van traditionele methoden in de wijnmakerij en wijngaard. De vergisting van de rode wijnen vindt plaats in kleine open bakken en zijn soms voetgetreden. Het assortiment omvat meer dan 60 wijnen gemaakt van meer dan 30 variëteiten met stijlen zoals wit, rood, versterkt, sprankelend rood en dessert - die allemaal beschikbaar zijn om te proeven aan de kelderdeur van de Cube...

The Cube heeft wel even wat extra uitleg nodig...

Het idee om de d'Arenberg Cube te bouwen kwam in 2003. Geïnspireerd door de complexiteit en puzzels van het wijnmaken, creëerde Chester het idee van een kubusvormig gebouw welke is vormgegeven als Rubik's cube.  Geopend in 2017. Elk van de vijf niveaus is zorgvuldig ontworpen om de zintuigen te verleiden en te prikkelen, zoals een sensorische wijnkamer, een virtuele vergistingsruimte, een 360-graden videokamer en vele andere ervaringen. Op het hoogste niveau van de d'Arenberg Cube, heeft het proeflokaal een panoramisch uitzicht over McLaren Vale, de Willunga Hills en de Gulf St Vincent. De medewerkers daar kun je alles vertellen over het renpaard Footbolt, geldspinnen, dode armen, lachende eksters, lucky lizards en meer. Als je tijd hebt, ga dan naar het restaurant voor de volledige d’Arenberg ervaring. Dan ben je zeker 4 uur onderweg. Een must-visit voor de wijnliefhebber!

Website d’Arenberg

Bekijk D’Arenberg

In beeld

d'Arenberg d'Arry's Original Grenache/Shiraz

Rood | 0.75 L | 2019 | Australië | Doos 6 stuks

Over de wijn

Een wijn die in de '50 er jaren ontstaan is ter ere van de oprichter van dit wijnhuis. Vergist in oude reuzenvaten (uit 1961) van 40.000 liter. Het is een blend van 50/50 Syrah en Grenache waarvan een gedeelte van de Syrah een “maceration carbonique” fermentatie heeft ondergaan voor net even voor wat vrolijke “fruitella” toets. De structuur en de donkere, aardse smaak van Shiraz, gecombineerd met de geur en het pure fruit van Grenache, zijn de kenmerken van de geweldige d'Arry's Original. Even misschien een uur of twee voordat je gaat drinken de fles lucht geven, zodat de Grenache zijn charme kan opleggen aan de meer broeierige, typisch McLaren Vale Shiraz. De laatste geeft ijzer- en kruidentonen, een vleugje houtrook en een royaal volume van sappig zwart en paars fruit.

Prima om zo te drinken op de avond.  Heerlijk bij een shish kebab of een griekse stijl hamburger. Rookworst, speklapje en stamppotje andijvie, why not? 

Korte omschrijving

Shiraz en Grenache duo. Versterkt elkaar en maakt de wijn levendig en karaktervol. Veel donker fruit, met duidelijk wat spicyness. De wijn draagt de naam van de oprichter met ere.

Product specificaties

Artikelnummer C88181
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Shiraz
Land Australië
Streek Mc Laren Vale
Appellatie McLaren Vale
Oogstjaar 2019
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Shiraz Grenache
Alcohol percentage 14.2
EAN doos 29311832337000
EAN fles 9311832337006