BIO l'Auratae rosé

Italië | 0.75 L | 2021 | Rose | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO Il Grillo di Santa Tresa Spumante brut

Feudo di Santa Tresa

Feudo di Santa Tresa is sinds 2002 in handen van Stefano Girelli, zijn zus Marina Girelli samen met hun zakenpartner Massimo Maggio. Toen de mogelijkheid zich aandeed om het uit 1697 daterende domein te kopen twijfelden ze geen moment. Vanaf dat moment is het domein in alle glorie herstelt en wordt er volledig biologisch en duurzaam gewerkt. Dat komt voort uit de filosofie om het domein onderdeel van de omgeving te laten zijn. Zo wordt er gezorgd dat wilde planten en bloemen de kans krijgen om te groeien, dat trekt diverse insecten en dieren aan, die op hun beurt zorgen voor een natuurlijke biodiversiteit in de wijngaarden. Het domein is gelegen in Vittoria in het zuidoosten van Sicilië en heeft 50 hectare aan wijngaarden voor een groot deel op een bodem van “Terra Rossa”. Een bijzondere bodem van een laag rode leem, met daaronder een dikke laag kalksteen. De dikke kalklaag werkt als een spons en slaat water op, zodat de druivenstok zelfs in de droge, warme zomer voldoende vocht krijgt. Door te werken met de juiste druivenrassen en een dichtheid van 5.000-5.500 stokken per hectare zijn de snoeitechnieken simpel, maar goed gecontroleerd.  Daarnaast doet de koele zuidelijke zeebries, die de hitte van het binnenland compenseert, de rest.De natuurlijke kwaliteit van de druiven is zo uitzonderlijk, dat het roekeloos zou zijn om meer in te grijpen dan strikt noodzakelijk. De druiven van het landgoed Santa Tresa worden daarom al jarenlang biologisch geteeld. In 2006 heeft men besloten om dit officieel te laten registreren. Met ingang van de oogst 2009 is de hele productie ook officieel gecertificeerd als biologische wijn.  


Website Feudo di Santa Tresa

Bekijk Feudo di Santa Tresa

BIO l'Auratae rosé

Italië | 0.75 L | 2021 | Rose | Doos 6 stuks

Over de wijn

Gerecycled glas, geschept karton en papier voor de dozen en etiketten, vegetale inkt enz. Én....biologische Nero d’Avola druiven waar ze hier bij het zeer duurzame wijnbedrijf Feudo di Santa Tresa de heerlijkste rosé van maken. Mooi aangelegde wijngaarden op de bijna rode grond, de beroemde Terra Rossa! Hij is licht, elegant, doorschijnend rood, om vrolijk van te worden. Machtig prachtig fruitig als zure kers, kleine rode bosaardbeitjes en heeft tegelijk iets pittig kruidigs, hij is vief! Laat die Franse rosé's een keertje zitten en ga eens naar dit uitbundige en zwierige zomerfeestje! Heerlijk glas voor op een warme zomeravond. Wordt helemaal een feest met lekkere anti pasti hapjes. Mag ook Libaneze mezze of Spaanse tapas zijn. Deze rosé doet niet moeilijk.

Korte omschrijving

Biologische rosé uit Sicilië van de Nero d’Avola druif. Rood fruit, mediterrane kruidigheid, bittertje. Spannend. Maakt een rustige avond tot een feestje.

Product specificaties

Artikelnummer C35283
Kleur Rose
Type Stil
Druivenras Nero d'Avola
Land Italië
Streek Sicilië
Appellatie IGP Terre Siciliane
Oogstjaar 2021
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 8034115193465
EAN fles 8034115193458