BIO Il Grillo di Santa Tresa Spumante brut magnum

Wit | Italië | 1.5 L | N.v.t. | Doos 4 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO Il Grillo di Santa Tresa Spumante brut magnum

Feudo di Santa Tresa

De druiven van Santa Tresa worden al jarenlang biologisch geteeld. Anno 2006 heeft men besloten om dit officieel te laten registreren. Per oogst 2009 is alles officieel gecertificeerd als biologische wijn.

De oude wijnboerderij op Feudo di Santa Tresa is 50 hectare groot en dateert uit 1697. Het is gelegen bij Vittoria, in het Zuiden van Sicilië. Sinds 2002 hebben Stefano en Marina Girelli het landgoed overgenomen met als doel het landgoed terug te brengen naar zijn oorspronkelijke glorie in harmonie met de inheemse flora en fauna. De wijngaarden profiteren van een koele Zuidelijke zeebries die de hitte van het binnenland compenseert. De bodem (terra rossa) heeft ideale karakteristieken; 40-100 centimeter aan de bovenkant van licht rood zanderig leem gevolgd door kalksteen. Door te werken met de juiste druivenrassen en een dichtheid van 5000-5500 stokken per hectare zijn de snoeitechnieken simpel, maar goed gecontroleerd. De natuurlijke kwaliteit van de druiven is zo uitzonderlijk, dat het roekeloos zou zijn om meer in te grijpen dan strict noodzakelijk. De druiven van het landgoed Santa Tresa worden daarom al jarenlang biologisch geteeld. In 2006 heeft men besloten om dit officieel te laten registreren. Per oogst 2009 is alles dan ook officieel gecertificeerd als biologische wijn.


Website Feudo di Santa Tresa

Bekijk Feudo di Santa Tresa

BIO Il Grillo di Santa Tresa Spumante brut magnum

Wit | Italië | 1.5 L | N.v.t. | Doos 4 stuks

Over de wijn

Pittige en fris met citrus in combinatie met appel en peer noten; fijne structuur & aangename mineraliteit.

Korte omschrijving

Heerlijk verfrissende Spumante van de redelijk stevige druivensoort Grillo. Grillo is een typisch Siciliaanse ras en word bijvoorbeeld ook gebruikt voor de versterkte wijn Marsala.

Overige informatie

Deze wijnboederij, daterend uit 1697, is 50 hectare groot en is sinds 2000 in handen van Stefano en Marina Girelli en hun zakenpartner Massimo Maggio. Het is gelegen bij Vittoria, in het Zuiden van Siciliƫ. De druiven van het landgoed Santa Tresa worden al jarenlang biologisch geteeld, maar drie jaar geleden heeft Santa Tresa besloten om dit officieel te laten registreren. Per oogst 2009 is alles dan ook officieel gecertificeerd als biologische wijn. De wijngaarden profiteren van een koele Zuidelijke zeebries die de hitte van het binnenland compenseert. De bodem is vruchtbaar vanwege de Etna

Product specificaties

Artikelnummer C35239
Kleur Wit
Type Mousserend
Druivenras Grillo
Land Italië
Streek Sicilië
Appellatie Vino Spumante
Oogstjaar N.v.t.
Afsluiting Kurk
Inhoud 1.5
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 8034041270896
EAN fles 8034041270872