BIO Fasoli Gino Pieve Vecchia Bianco Veronese

Wit | 0.75 L | 2019 | Italië | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO Fasoli Gino Pieve Vecchia Bianco Veronese

Fasoli Gino

Een pionier op biologisch gebied uit de regio Veneto, met klassieke wijnen en een rijke historie. De familie Fasoli is al vele generaties eigenaar en sinds 1984 werkt men biologisch. En ze houden het daar heel simpel: Ze produceren alleen wijnen die ze graag drinken. Dat betekent dat Amadio en Natalino Fasoli weigeren om chemische producten te gebruiken Ze tonen hun diepe toewijding aan de bescherming van hun terroir en de gezondheid van de mensen die er wonen en werken. De biodynamische methode die door het bedrijf wordt gebruikt, heeft tot doel de vitaliteit van de planten te vergroten door de oude kennis van de boeren te herstellen, die in harmonie met de ritmes van de natuur werkten. Hun biodynamie richt zich op het herstellen van het evenwicht dat verloren is gegaan bij intensieve teelt. Kwaliteit moet prevaleren boven kwantiteit.

Men streeft dan ook voortdurend naar het beste en ontwikkelen en implementeren productietechnieken die zo min mogelijk impact hebben op het milieu. Het portfolio bestaat uit klassieke wijnen uit de Veneto. Valpolicella, Ripasso, Amarone samen met Soave en Prosecco. Alles Biologisch en van hoge kwaliteit.

 Vai Veneto, Vai Fasoli !  


Website Gino Fasoli

Bekijk Fasoli Gino

BIO Fasoli Gino Pieve Vecchia Bianco Veronese

Wit | 0.75 L | 2019 | Italië | Doos 6 stuks

Over de wijn

De druiven voor de Pieve Vecchia worden in 3 stadia geoogst: net rijp, vol rijp en overrijp. Frisheid, extra aroma en concentratie worden hierdoor bereikt voor een zeker complex te noemen wijn. Goud van kleur en met complexe aroma's van zoete oosterse kruiden, geroosterde gerst, rijp wit fruit en afsluitend met de parfumachtige geuren van limoen en kamperfoelie. Rond, vol van smaak. Omhullend, zacht en strelend, maar ook fris en hartig tegelijkertijd.  Lange afdronk met weer die geroosterde en smoky almonds tonen. Heerlijk met risotto met asperges, krokant plakje prosciutto erop voor het bruggetje met de wijn

Korte omschrijving

Geconcentreerd glas wit, geroosterde tonen, rijpe peer en honing.

Product specificaties

Artikelnummer C35207
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Garganega
Land Italië
Streek Veneto
Appellatie IGT Bianco Veronese
Oogstjaar 2019
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 12 tot 14 graden
Alcohol percentage 14.5
EAN doos 8022138016052
EAN fles 8022138012016