BIO Diwald Grüner Veltliner brut

Wit | Oostenrijk | 0.75 L | N.v.t. | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Diwald

Diwald

Martin Diwald doet veel anders dan veel van zijn collega's in zijn biologische wijnmakerij in het Wagram-gebied. Het bedrijf is één van de biologische pioniers van Oostenrijk en cultiveert sinds 1976 al  biologische wijnbouw. In die tijd werden de ouders van Martin nog steeds uitgelachen - tegenwoordig behoren ze ondertussen tot de wijnhuizen met de meeste biologische ervaring. De voormalige 4 hectare is inmiddels 20 hectare wijngaard oppervlak geworden. Het portfolio van hun typische wijnen met eigen oorsprong richt zich op Grüner Veltliner en Riesling, waarbij zachte wijnpersen en 100 % spontane gisting populair zijn in de kelder.

"Bij spontane gisting worden de wijnen veel complexer van type en meer typerend voor de variëteit, omdat er meer diverse gistflora bij betrokken is", legt Martin Diwald uit. De Diwalds kunnen niets met kunstmatige barbiepopwijnen of glazen huis paradijsjes zoals Martin het zelf zegt... Geen onnodige franje , allemaal onafhankelijke, eerlijke wijnen.  De wijnen spreken dan ook voor zich! Zij exporteren tegenwoordig naar 18 landen op 3 continenten.


Website Weingut Diwald

Bekijk Diwald

BIO Diwald Grüner Veltliner brut

Wit | Oostenrijk | 0.75 L | N.v.t. | Doos 6 stuks

Over de wijn

Hier hebben we Martin Diwald's zijn specialiteit. Een mousserende wijn gemaakt van Grüner Veltliner-druiven die op lössgronden worden geteeld, uiteraard op koelere plaatsen. In vergelijking met andere mousserende wijnen is de basiswijn voor de mousserende wijn afkomstig van fruit dat relatief laat geoogst wordt, pas begin oktober, wanneer de druiven juist hun heerlijke GrüVe-aroma ontwikkelen.

De mousserende wijn is kurkdroog, vineus en komt een beetje brutaal over. Dit concept voor een mousserende wijn is gedurfd, onconventioneel en innovatief - zo zijn de Diwalds. Een geweldige begeleider van gerechten als krab, kreeft en oesters.

Korte omschrijving

Mousserend van G√ľner Veltliner. Kurkdroog, vineus brutaaltje. Geweldig bij luxe hors d'oeuvres.

Product specificaties

Artikelnummer C34004
Kleur Wit
Type Mousserend
Druivenras Grüner Veltliner
Land Oostenrijk
Streek Wagram Donauland
Oogstjaar N.v.t.
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 9120008606514
EAN fles 9120008600307