Le Grand Verdus Mondet Cabernet Franc

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Le Grand Verdus Mondet Cabernet Franc

Château Le Grand Verdus

In het hart van het heuvelachtige landschap in het AOC Bordeaux Supérieur gebied liggen de wijngaarden van Château Le Grand Verdus. Het statige landgoed, met haar 16e-eeuwse Renaissance-residentie, is al sinds 1810 in handen van de familie Le Grix de la Salle. Een traditionele familie. Al vele generaties dragen zij de kunst van het wijnmaken over van vader op zoon. Op dit moment staat de vierde generatie wijnmakers aan het roer van Château Le Grand Verdus: Antoine en Thomas Le Grix de la Salle. De wijngaarden beschikken over een uniek terroir en microklimaat en profiteren van de bijzondere samenstelling van het landschap rondom Bordeaux. De enorme variaties in hoogte creëren een lappendeken van verschillende bodemsoorten, van kalksteen tot klei en gravel. Al deze bodemsoorten dragen bij aan het unieke karakter van de wijnen van Château Le Grand Verdus.

Website: Château Le Grand Verdus

Bekijk Château Le Grand Verdus

Le Grand Verdus Mondet Cabernet Franc

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Cabernet Franc is vaak verkeerd begrepen en eigenzinnig, maar tegelijkertijd eigenlijk ook mooi soepel en elegant. Deze “lieu dit” uit Lignan in de Bordeaux is dan ook geladen met charme en finesse, zacht helder frambozenachtig fruit, wat cassis en aroma's van viooltjes en munt, iets tannine en een zijdezachte textuur. Mondet is een "lieu-dit", dus een single vineyard wijn waar een duidelijke aanwezigheid van kalksteenrotsen van dezelfde soort als die in Saint-Emilion gevonden wordt. Cabernet-Franc, een van de oudste lokale Bordeaux-variëteiten voelt zich hier zeer “thuis”. Krijgt een beetje houtrijping mee in gebruikte 400 liter vaten. Verwacht hier de volle impact van puur fruit. Heerlijk voor geroosterde vleesjes en groenten van de grill, hij leent zich goed om ietsjes te koelen, een ideaal seizoenswijn dus voor zomerse omstandigheden. Heeft een bewaarpotentieel van 5-8 jaar.

Korte omschrijving

Alleenstaande Cabernet Franc. Niet in een blend verstopt, staat zijn mannetje. Single vineyard Bordeaux. Bosfruit, munt, wat potloodslijpsel. Gastronomisch, kan 5-8 jaar bewaard worden.

Product specificaties

Artikelnummer C6588
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Cabernet Franc
Land Frankrijk
Streek Bordeaux
Appellatie Bordeaux
Oogstjaar 2019
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Alcohol percentage 14
EAN doos
EAN fles 3760032472042