Le Grand Verdus Les Petits Bulles Pet' Nat Blanc de Noir

Wit | Frankrijk | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Le Grand Verdus Mondet Cabernet Franc

Château Le Grand Verdus

In het hart van het heuvelachtige landschap in het AOC Bordeaux Supérieur gebied liggen de wijngaarden van Château Le Grand Verdus. Het statige landgoed, met haar 16e-eeuwse Renaissance-residentie, is al sinds 1810 in handen van de familie Le Grix de la Salle. Een traditionele familie. Al vele generaties dragen zij de kunst van het wijnmaken over van vader op zoon. Op dit moment staat de vierde generatie wijnmakers aan het roer van Château Le Grand Verdus: Antoine en Thomas Le Grix de la Salle. De wijngaarden beschikken over een uniek terroir en microklimaat en profiteren van de bijzondere samenstelling van het landschap rondom Bordeaux. De enorme variaties in hoogte creëren een lappendeken van verschillende bodemsoorten, van kalksteen tot klei en gravel. Al deze bodemsoorten dragen bij aan het unieke karakter van de wijnen van Château Le Grand Verdus.

Website: Château Le Grand Verdus

Bekijk Château Le Grand Verdus

Le Grand Verdus Les Petits Bulles Pet' Nat Blanc de Noir

Wit | Frankrijk | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Hier laat het statige Château Le grand Verdus zich wéér duidelijk van zijn moderne kant zien. Een Petnat is namelijk weer helemaal "hot” in modern wijnland en dat snappen ze daar!  Gaat natuurlijk al om de eeuwenoude techniek van de methode Ancestrale. Hij wordt afgebotteld in een stevige fles met wat restsuiker die in de fles gaat vergisten en voor de nodige koolzuurvorming zorgt. Anders dan in de Champagne dus. En geen filtratie, dat zorgt voor een beetje troebelheid. Pff... Troebel appelsap is ook lekkerder toch? Gemaakt van koelste percelen Cabernet Franc, Merlot en een vleugje Sauvignon Blanc. Geboren met het idee om een easy-going borrel gevoel te creëren. Geen stress, geen haast, kletsen en drinken, dat is het! Onze bruisende vriend maakt de tongen lekker los. Bordje charcuterie, wat gedroogde worstjes erbij en je zal zien hoe gezellig het wordt

Korte omschrijving

Spontaan in de fles vergist, heet Petnat tegenwoordig. Toch zeker niet er met de pet naar gegooid. Kleine maar fijne bubbels. Ongecompliceerde maar hele lekkere borrelbubbel uit de Bordeaux.

Product specificaties

Artikelnummer C6585
Kleur Wit
Type Mousserend
Druivenras Cabernet Sauvignon
Land Frankrijk
Streek Bordeaux
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Assemblage Cabernet Sauvignon 50%, Merlot 40%, Sauvignon Blanc 10%
Alcohol percentage 12.5
EAN doos