Geyerhof Hofstudien Grüner Veltliner

Wit | Oostenrijk | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Geyerhof Hofstudien Pinot Blanc

Geyerhof

Ilse Maier en haar zoon maken op Geyerhof in het Kremstal aan de zuidzijde van de Donau biologische wijnen die sappig en vriendelijk zijn.

Geyerhof ligt in Kremstal. Het grootste deel van Kremstal ligt aan de noordzijde van de Donau, rond de stad Krems, maar Geyerhof ligt aan de zuidzijde, onder het beroemde klooster Göttweig. Ilse Maier verbouwt hier druiven op 15 hectare wijngaarden met verschillende soorten ondergrond zoals löss, zand en grind. De wijngaarden profiteren van hun optimale ligging en de nabijheid van de rivier de Donau. De opvallende temperatuurverschillen tussen dag en nacht versterken de complexiteit van deze wijnen van topkwaliteit. Uiteraard maakt ze fraaie Grüner Veltliner, maar ook een vriendelijke Zweigelt en Riesling met een ongekend bewaarpotentieel (Goldberg). Wijnen met een zeer sappige stijl, met voldoende frisheid en volledig biologisch gecertificeerd.

Bekijk Geyerhof

Geyerhof Hofstudien Grüner Veltliner

Wit | Oostenrijk | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Het Hofstudien-assortiment van de familie Maier is gebaseerd op historische technieken, duurzaamheid en regeneratieve wijnbouw. Met behulp van wijnbereiding met minimale interventie en een kleine antieke mandenpers hebben Josef en Maria Mayer deze Grüner Veltliner gecreëerd. Even apart te vernoemen is ook hoe, de door hun gebruikte “Hamburger” vinificatie methode,  verloopt. Hierbij wordt het fermentatievat gevuld met verschillende lagen: een laag met de voeten gekneusde trossen, een laag met volledige trossen en een laag met lichtjes gekneusde, ontriste trossen worden afwisselend boven elkaar geplaatst. Hierbij gebeurt een lange maceratie op schil en komt de fermentatie spontaan op gang. 

Goud van kleur met bloemige aroma's met een vleugje mineraliteit. De smaak is kruidig, mineraal, sappig, stimulerend, complex en elegant in de mond. Deze wijn is een zeer goede begeleider van gerechten. Volledig ongefilterd, dus verwacht wazigheid en eventueel wat bezinksel en uiteraard ook nog meer smaak! Als aanvulling op deze creatie is het label gemaakt door FLOWSOFLY, een Weense kunstenaar geïnspireerd na het proeven van de wijnen van de familie.

Korte omschrijving

Grüner Veltliner van Geyerhof, Oostenrijk . Biodynamisch, vegan, ongefilterd, en gemaakt volgens de “Hamburger Methode”. Mineralig, kruidig, bloemige aroma's. Complex maar voegt zich bij veel gerechten.

Product specificaties

Artikelnummer C34090
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Grüner Veltliner
Land Oostenrijk
Streek Kremstal
Appellatie Kremstal
Oogstjaar 2022
Afsluiting Other
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 9120008906249
EAN fles 9120008902517