Domaine de Vedilhan Serica Viognier

Wit | 0.75 L | 2022 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Wildeberg Terroirs Chenin Blanc Paarl

Boutinot

Boutinot. Wat en Wie is Boutinot? Je kan beter stellen: wat is die niet? Domaine Boutinot is een hele grote wijnproducent. Eentje met armen over de gehele wereld. Exporteert naar 40 landen. Zijn “home-base en wijnhart ligt in de Zuid Rhône. Daar ligt ook zijn grote liefde:  De 7 wijngaarden van Domaine Boutinot zijn beplant met klassieke Zuid-Rhône-variëteiten: oude wijnstokken Grenache Noir, Syrah, Mourvèdre en de meer traditionele Carignan Noir. Ze vallen allemaal binnen de Cairanne Cru-kaart, gesanctioneerd in 2016 toen Cairanne zijn eigen appellation kreeg. Verbluffend van kwaliteit en prachtig het lokale terroir weerspiegelend. Biologisch werkend waar het kan en hele strenge eisen naar hun partners.

Maar uitzonderlijk misschien voor een Fransman.... Hij durft ook over de grens (vooruit) te kijken met bezittingen in Engeland, Piëmonte en Zuid-Afrika. Men streeft ernaar om consequent hun gemaakte wijnen zo relevant, interessant en commercieel mogelijk te houden en tegelijkertijd het absoluut allerhoogste niveau van kwaliteit en prijs verhouding te handhaven. En dat proef je!  Boutinot heeft zijn zaakjes uitstekend voor elkaar! Topper!


Website Boutinot

Bekijk Boutinot

Domaine de Vedilhan Serica Viognier

Wit | 0.75 L | 2022 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Over de wijn

Deze versie van de Viognier van Domaine de Vedilhan krijgt de toevoeging Serica wat in de oudheid synoniem stond voor zijde. Een mooier vergelijk is eigenlijk niet mogelijk aangezien deze Viognier je absoluut aan het zachte gevoel  van zijde doet denken. De Serica Viognier heeft een heerlijke geur van gekonfijte Valencia sinaasappels samen met steenfruit als abrikoos. Een rijke en vettige textuur ook mede door verlengde vatrijping op zijn lie! Een wijn die fantastisch gaat bij gebakken garnaaltjes met lekker veel knoflook en wat sinaasappelrasp. Topper bij Vietnamese gerechten.

Korte omschrijving

Heerlijke Viognier. Lekker steenfruit en zoet-bittere sinaasappel. Zijdeachtig en weldadig.

Product specificaties

Artikelnummer C50928
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Viognier
Land Frankrijk
Streek Languedoc-Roussillon
Oogstjaar 2022
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 13430560002864
EAN fles 3430560002867