d'Arenberg The Stump Jump red

Rood | 0.75 L | 2018 | Australië | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant D’Arenberg

D’Arenberg

Chester Osborne, 4e generatie Osborne en eigenaar van d’Arenberg,  en direct herkenbaar aan zijn flamboyante overhemden die hij draagt, heeft het wijnimperium van zijn familie laten groeien boven elke verbeelding.

De familie kocht in 1912 78 hectare in McLaren Vale en bouwde hun eerste winery in 1927. Tegenwoordig beslaan de wijngaarden 200 hectare. McLaren Vale staat bekend om zijn intens aromatische Shiraz, Cabernet Sauvignon, Chardonnay en Grenache. Genesteld tussen glooiende heuvels en een pittoreske kustlijn, ongeveer 35 km ten zuiden van Adelaide. Deze regio heeft een mediterraan klimaat dat ideaal is voor de druiventeelt. Alle wijngaarden van d'Arenberg die in eigendom zijn en ook de wijngaarden welke gehuurd worden, zijn NASAA-gecertificeerd voor biologische en biodynamische processen. Osborne heeft het assortiment, naast de genoemde druivenrassen, uitgebreid met een breed pakket als witte Rhône-achtige melanges, Botrytis Riesling en (zijn nieuwste) Mencía. Van instapniveau tot iconisch, alle d'Arenberg-wijnen worden gemaakt met behulp van traditionele methoden in de wijnmakerij en wijngaard. De vergisting van de rode wijnen vindt plaats in kleine open bakken en zijn soms voetgetreden. Het assortiment omvat meer dan 60 wijnen gemaakt van meer dan 30 variëteiten met stijlen zoals wit, rood, versterkt, sprankelend rood en dessert - die allemaal beschikbaar zijn om te proeven aan de kelderdeur van de Cube...

The Cube heeft wel even wat extra uitleg nodig...

Het idee om de d'Arenberg Cube te bouwen kwam in 2003. Geïnspireerd door de complexiteit en puzzels van het wijnmaken, creëerde Chester het idee van een kubusvormig gebouw welke is vormgegeven als Rubik's cube.  Geopend in 2017. Elk van de vijf niveaus is zorgvuldig ontworpen om de zintuigen te verleiden en te prikkelen, zoals een sensorische wijnkamer, een virtuele vergistingsruimte, een 360-graden videokamer en vele andere ervaringen. Op het hoogste niveau van de d'Arenberg Cube, heeft het proeflokaal een panoramisch uitzicht over McLaren Vale, de Willunga Hills en de Gulf St Vincent. De medewerkers daar kun je alles vertellen over het renpaard Footbolt, geldspinnen, dode armen, lachende eksters, lucky lizards en meer. Als je tijd hebt, ga dan naar het restaurant voor de volledige d’Arenberg ervaring. Dan ben je zeker 4 uur onderweg. Een must-visit voor de wijnliefhebber!

Website d’Arenberg

Bekijk D’Arenberg

In beeld

d'Arenberg The Stump Jump red

Rood | 0.75 L | 2018 | Australië | Doos 6 stuks

Over de wijn

We hebben het op het mobiele telefoonfront al lang niet meer over GSM natuurlijk, maar bij d’Arenberg houden ze wijnterm GSM nog altijd in ere. Terecht natuurlijk want deze Zuid Franse blend van Grenache, Syrah en Mourvèdre doet het nog altijd goed hier in Down under! Om precies te zijn in McLaren Vale. Een smaakvolle, makkelijk drinkbare stijl, rijp en sappig fruit als zwarte bes, pruneaux, wat droppigs en het Syrah pepertje op het eind. Mooie zachte tannines en een hartige, aardse toets. Gemaakt voor elke dag.

Dit is de ideale schoonzoon onder de wijnen. Altijd welkom en altijd hartelijk. Voegt zich bij veel gerechten maar kan ook als een glaasje rood zomaar worden gedronken. Even een half uurtje in de koelkast in de zomer, dan maakt ie nog meer vrienden bij de barbecue.

Korte omschrijving

GSM... Grenache, Shiraz en Mourvèdre. Donker zongerijpt fruit. Zwart pepertje, wat specerij. Soepel wegdrinkend en charmeert direct.

Product specificaties

Artikelnummer C88179
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Grenache
Land Australië
Streek South Australia
Appellatie McLaren Vale
Oogstjaar 2018
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Shiraz Grenache Mouvedre
Alcohol percentage 14.1
EAN doos 29311832314001
EAN fles 9311832314007