d'Arenberg The Feral Fox Pinot Noir

Rood | 0.75 L | 2021 | Australië | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant D’Arenberg

D’Arenberg

Chester Osborne, 4e generatie Osborne en eigenaar van d’Arenberg,  en direct herkenbaar aan zijn flamboyante overhemden die hij draagt, heeft het wijnimperium van zijn familie laten groeien boven elke verbeelding.

De familie kocht in 1912 78 hectare in McLaren Vale en bouwde hun eerste winery in 1927. Tegenwoordig beslaan de wijngaarden 200 hectare. McLaren Vale staat bekend om zijn intens aromatische Shiraz, Cabernet Sauvignon, Chardonnay en Grenache. Genesteld tussen glooiende heuvels en een pittoreske kustlijn, ongeveer 35 km ten zuiden van Adelaide. Deze regio heeft een mediterraan klimaat dat ideaal is voor de druiventeelt. Alle wijngaarden van d'Arenberg die in eigendom zijn en ook de wijngaarden welke gehuurd worden, zijn NASAA-gecertificeerd voor biologische en biodynamische processen. Osborne heeft het assortiment, naast de genoemde druivenrassen, uitgebreid met een breed pakket als witte Rhône-achtige melanges, Botrytis Riesling en (zijn nieuwste) Mencía. Van instapniveau tot iconisch, alle d'Arenberg-wijnen worden gemaakt met behulp van traditionele methoden in de wijnmakerij en wijngaard. De vergisting van de rode wijnen vindt plaats in kleine open bakken en zijn soms voetgetreden. Het assortiment omvat meer dan 60 wijnen gemaakt van meer dan 30 variëteiten met stijlen zoals wit, rood, versterkt, sprankelend rood en dessert - die allemaal beschikbaar zijn om te proeven aan de kelderdeur van de Cube...

The Cube heeft wel even wat extra uitleg nodig...

Het idee om de d'Arenberg Cube te bouwen kwam in 2003. Geïnspireerd door de complexiteit en puzzels van het wijnmaken, creëerde Chester het idee van een kubusvormig gebouw welke is vormgegeven als Rubik's cube.  Geopend in 2017. Elk van de vijf niveaus is zorgvuldig ontworpen om de zintuigen te verleiden en te prikkelen, zoals een sensorische wijnkamer, een virtuele vergistingsruimte, een 360-graden videokamer en vele andere ervaringen. Op het hoogste niveau van de d'Arenberg Cube, heeft het proeflokaal een panoramisch uitzicht over McLaren Vale, de Willunga Hills en de Gulf St Vincent. De medewerkers daar kun je alles vertellen over het renpaard Footbolt, geldspinnen, dode armen, lachende eksters, lucky lizards en meer. Als je tijd hebt, ga dan naar het restaurant voor de volledige d’Arenberg ervaring. Dan ben je zeker 4 uur onderweg. Een must-visit voor de wijnliefhebber!

Website d’Arenberg

Bekijk D’Arenberg

d'Arenberg The Feral Fox Pinot Noir

Rood | 0.75 L | 2021 | Australië | Doos 6 stuks

Over de wijn

De wilde vossen die de Adelaide Hills bewonen, hebben een honger naar druiven ontwikkeld en zijn hier vaak te vinden tijdens het eten van laaghangende trossen. Geen zorgen want het levert juist een mooie groene oogst op met een kwaliteitsverbetering van hoger hangende druiven.  Concentratie dus, en dat proef je. Mooie rode robijnrode kleur en een mandje bosaardbeien en verse kersen meteen in de neus. Aardbeien komen terug in de mond. Typisch voor de Pinot Noir druif ook die natte aarde toets altijd. Uitstekende Pinot met lekker veel rijp fruit. Zéér doordrinkbaar. Heerlijk bij Thaise kipspiesjes of gebraden vrije uitloop kip met citroen en oregano. Daarbij ook zeer geschikt, als zomerrood wat gekoeld, voor als je gewoon zin hebt in een glas wijn.

Korte omschrijving

Helder, puur en schaamteloos doordrinkbaar. Aromatische en expressieve Pinot, boordevol rood fruit en een scala aan hartige karakters. Lichte tannines en pittig zuur. Opwekkend gedronken.

Product specificaties

Artikelnummer C88172
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Pinot Noir
Land Australië
Streek Mc Laren Vale & Adelaide Hills
Appellatie McLaren Vale
Oogstjaar 2021
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Alcohol percentage 14.5
EAN doos
EAN fles 9311832417005