d'Arenberg The Dry Dam Riesling

Wit | 0.75 L | 2022 | Australië | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant D’Arenberg

D’Arenberg

Chester Osborne, 4e generatie Osborne en eigenaar van d’Arenberg,  en direct herkenbaar aan zijn flamboyante overhemden die hij draagt, heeft het wijnimperium van zijn familie laten groeien boven elke verbeelding.

De familie kocht in 1912 78 hectare in McLaren Vale en bouwde hun eerste winery in 1927. Tegenwoordig beslaan de wijngaarden 200 hectare. McLaren Vale staat bekend om zijn intens aromatische Shiraz, Cabernet Sauvignon, Chardonnay en Grenache. Genesteld tussen glooiende heuvels en een pittoreske kustlijn, ongeveer 35 km ten zuiden van Adelaide. Deze regio heeft een mediterraan klimaat dat ideaal is voor de druiventeelt. Alle wijngaarden van d'Arenberg die in eigendom zijn en ook de wijngaarden welke gehuurd worden, zijn NASAA-gecertificeerd voor biologische en biodynamische processen. Osborne heeft het assortiment, naast de genoemde druivenrassen, uitgebreid met een breed pakket als witte Rhône-achtige melanges, Botrytis Riesling en (zijn nieuwste) Mencía. Van instapniveau tot iconisch, alle d'Arenberg-wijnen worden gemaakt met behulp van traditionele methoden in de wijnmakerij en wijngaard. De vergisting van de rode wijnen vindt plaats in kleine open bakken en zijn soms voetgetreden. Het assortiment omvat meer dan 60 wijnen gemaakt van meer dan 30 variëteiten met stijlen zoals wit, rood, versterkt, sprankelend rood en dessert - die allemaal beschikbaar zijn om te proeven aan de kelderdeur van de Cube...

The Cube heeft wel even wat extra uitleg nodig...

Het idee om de d'Arenberg Cube te bouwen kwam in 2003. Geïnspireerd door de complexiteit en puzzels van het wijnmaken, creëerde Chester het idee van een kubusvormig gebouw welke is vormgegeven als Rubik's cube.  Geopend in 2017. Elk van de vijf niveaus is zorgvuldig ontworpen om de zintuigen te verleiden en te prikkelen, zoals een sensorische wijnkamer, een virtuele vergistingsruimte, een 360-graden videokamer en vele andere ervaringen. Op het hoogste niveau van de d'Arenberg Cube, heeft het proeflokaal een panoramisch uitzicht over McLaren Vale, de Willunga Hills en de Gulf St Vincent. De medewerkers daar kun je alles vertellen over het renpaard Footbolt, geldspinnen, dode armen, lachende eksters, lucky lizards en meer. Als je tijd hebt, ga dan naar het restaurant voor de volledige d’Arenberg ervaring. Dan ben je zeker 4 uur onderweg. Een must-visit voor de wijnliefhebber!

Website d’Arenberg

Bekijk D’Arenberg

d'Arenberg The Dry Dam Riesling

Wit | 0.75 L | 2022 | Australië | Doos 6 stuks

Over de wijn

Een kapotte dam is slecht nieuws voor de naburige boeren, maar belooft juist goede resultaten voor de oude, droog geteelde wijnstokken met een lage opbrengst. Hun diepe wortels zorgen voor voldoende water opname samen met de nodige mineralen. The Dry Dam Riesling biedt bloemige noten, hints van gekonfijte limoenschil, guave en groene appels in de neus. Het is licht van smaak en verfrissend als regenwater in de mond. Heeft zelfs een vleugje krijtachtigs in de afdronk. De smaak is droog, met restsuiker die de sappige rode appel en pittige citrus karakters benadrukt. Het pittige en typische Riesling zuurtje verfrist het gehemelte op het einde weer.

Nu al heerlijk jong, maar experimenteer eens een fles te verstoppen tot voor over 3 a 4 jaar. Je zult over zijn metamorfose verbaasd zijn. Heerlijk bij rauwkostsalades. Carpaccio van zwaardvis rauw gegaard in wat vers ananassap. Probeer hem eens met Sushi met gemarineerd gember.

Korte omschrijving

Droge Riesling met een vetje. Toch strak fris einde. Typisch Riesling zuurtje. Limoenschil, guave en groene appels. Verfrissend.

Product specificaties

Artikelnummer C88133
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Riesling
Land Australië
Streek Mc Laren Vale & Adelaide Hills
Appellatie McLaren Vale
Oogstjaar 2022
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 10.3
EAN doos 12931183202700
EAN fles 9311832027006