d'Arenberg The Custodian Grenache

Rood | 0.75 L | 2018 | Australië | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant D’Arenberg

D’Arenberg

Chester Osborne, 4e generatie Osborne en eigenaar van d’Arenberg,  en direct herkenbaar aan zijn flamboyante overhemden die hij draagt, heeft het wijnimperium van zijn familie laten groeien boven elke verbeelding.

De familie kocht in 1912 78 hectare in McLaren Vale en bouwde hun eerste winery in 1927. Tegenwoordig beslaan de wijngaarden 200 hectare. McLaren Vale staat bekend om zijn intens aromatische Shiraz, Cabernet Sauvignon, Chardonnay en Grenache. Genesteld tussen glooiende heuvels en een pittoreske kustlijn, ongeveer 35 km ten zuiden van Adelaide. Deze regio heeft een mediterraan klimaat dat ideaal is voor de druiventeelt. Alle wijngaarden van d'Arenberg die in eigendom zijn en ook de wijngaarden welke gehuurd worden, zijn NASAA-gecertificeerd voor biologische en biodynamische processen. Osborne heeft het assortiment, naast de genoemde druivenrassen, uitgebreid met een breed pakket als witte Rhône-achtige melanges, Botrytis Riesling en (zijn nieuwste) Mencía. Van instapniveau tot iconisch, alle d'Arenberg-wijnen worden gemaakt met behulp van traditionele methoden in de wijnmakerij en wijngaard. De vergisting van de rode wijnen vindt plaats in kleine open bakken en zijn soms voetgetreden. Het assortiment omvat meer dan 60 wijnen gemaakt van meer dan 30 variëteiten met stijlen zoals wit, rood, versterkt, sprankelend rood en dessert - die allemaal beschikbaar zijn om te proeven aan de kelderdeur van de Cube...

The Cube heeft wel even wat extra uitleg nodig...

Het idee om de d'Arenberg Cube te bouwen kwam in 2003. Geïnspireerd door de complexiteit en puzzels van het wijnmaken, creëerde Chester het idee van een kubusvormig gebouw welke is vormgegeven als Rubik's cube.  Geopend in 2017. Elk van de vijf niveaus is zorgvuldig ontworpen om de zintuigen te verleiden en te prikkelen, zoals een sensorische wijnkamer, een virtuele vergistingsruimte, een 360-graden videokamer en vele andere ervaringen. Op het hoogste niveau van de d'Arenberg Cube, heeft het proeflokaal een panoramisch uitzicht over McLaren Vale, de Willunga Hills en de Gulf St Vincent. De medewerkers daar kun je alles vertellen over het renpaard Footbolt, geldspinnen, dode armen, lachende eksters, lucky lizards en meer. Als je tijd hebt, ga dan naar het restaurant voor de volledige d’Arenberg ervaring. Dan ben je zeker 4 uur onderweg. Een must-visit voor de wijnliefhebber!

Website d’Arenberg

Bekijk D’Arenberg

In beeld

d'Arenberg The Custodian Grenache

Rood | 0.75 L | 2018 | Australië | Doos 6 stuks

Over de wijn

d'Arenberg beheert bijna een derde van  alle oude Grenache bushvines in heel Australïe, waarmee zij de titel bewaarder ofwel “Custodian” van deze variëteit meer dan verdienen. Veel van deze wijngaarden hadden in de jaren ’80 gerooid moeten worden, maar door de ongehoorzaamheid van d’Arry Osborne kunnen we nu profiteren van fantastisch fruit. The Custodian is een prachtige wijn met veel concentratie. Mooi karmozijnrood van kleur. In de neus vinden we tomatenbladeren (die ruiken pas naar tomaat!), viooltjes en rood fruit als granaatappel en rabarber. Mooie frisse zuurgraad. Licht gemakkelijk drinken in zijn jeugd.  Biologisch, ongilfterd en ongeklaard.

Even licht koelen in de zomer kan, maar in de winter ook zeer fijn en warmbloedig. Voor bij Tortillas met pittige pulled pork, of een Lamsgehakt spiesjes. Ook lekker bij de oer-Hollandse gehaktbal.

Korte omschrijving

“Custodian”, bewaarder van oude Grenache bushvines . Rood fruit, Tomaatimpressies. Lekker frisse zuurgraad. Smaakt naar meer.

Product specificaties

Artikelnummer C88183
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Grenache
Land Australië
Streek Mc Laren Vale
Appellatie McLaren Vale
Oogstjaar 2018
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 14.5
EAN doos 12931183239200
EAN fles 9311832392005