d'Arenberg The Broken Fishplate Sauvignon Blanc

Wit | 0.75 L | 2018 | Australië | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant D’Arenberg

D’Arenberg

Chester Osborne, 4e generatie Osborne en eigenaar van d’Arenberg,  en direct herkenbaar aan zijn flamboyante overhemden die hij draagt, heeft het wijnimperium van zijn familie laten groeien boven elke verbeelding.

De familie kocht in 1912 78 hectare in McLaren Vale en bouwde hun eerste winery in 1927. Tegenwoordig beslaan de wijngaarden 200 hectare. McLaren Vale staat bekend om zijn intens aromatische Shiraz, Cabernet Sauvignon, Chardonnay en Grenache. Genesteld tussen glooiende heuvels en een pittoreske kustlijn, ongeveer 35 km ten zuiden van Adelaide. Deze regio heeft een mediterraan klimaat dat ideaal is voor de druiventeelt. Alle wijngaarden van d'Arenberg die in eigendom zijn en ook de wijngaarden welke gehuurd worden, zijn NASAA-gecertificeerd voor biologische en biodynamische processen. Osborne heeft het assortiment, naast de genoemde druivenrassen, uitgebreid met een breed pakket als witte Rhône-achtige melanges, Botrytis Riesling en (zijn nieuwste) Mencía. Van instapniveau tot iconisch, alle d'Arenberg-wijnen worden gemaakt met behulp van traditionele methoden in de wijnmakerij en wijngaard. De vergisting van de rode wijnen vindt plaats in kleine open bakken en zijn soms voetgetreden. Het assortiment omvat meer dan 60 wijnen gemaakt van meer dan 30 variëteiten met stijlen zoals wit, rood, versterkt, sprankelend rood en dessert - die allemaal beschikbaar zijn om te proeven aan de kelderdeur van de Cube...

The Cube heeft wel even wat extra uitleg nodig...

Het idee om de d'Arenberg Cube te bouwen kwam in 2003. Geïnspireerd door de complexiteit en puzzels van het wijnmaken, creëerde Chester het idee van een kubusvormig gebouw welke is vormgegeven als Rubik's cube.  Geopend in 2017. Elk van de vijf niveaus is zorgvuldig ontworpen om de zintuigen te verleiden en te prikkelen, zoals een sensorische wijnkamer, een virtuele vergistingsruimte, een 360-graden videokamer en vele andere ervaringen. Op het hoogste niveau van de d'Arenberg Cube, heeft het proeflokaal een panoramisch uitzicht over McLaren Vale, de Willunga Hills en de Gulf St Vincent. De medewerkers daar kun je alles vertellen over het renpaard Footbolt, geldspinnen, dode armen, lachende eksters, lucky lizards en meer. Als je tijd hebt, ga dan naar het restaurant voor de volledige d’Arenberg ervaring. Dan ben je zeker 4 uur onderweg. Een must-visit voor de wijnliefhebber!

Website d’Arenberg

Bekijk D’Arenberg

d'Arenberg The Broken Fishplate Sauvignon Blanc

Wit | 0.75 L | 2018 | Australië | Doos 6 stuks

Over de wijn

Wat is dit weer voor een mooie naam voor een wijn....? Chester Osborne's fantasie is oneindig! Even uitleggen dan maar: Een fishplate is een term voor de nylon platen die druiventrossen verzamelen op een oogstmachine en vaak breken bij het navigeren door de steile, winderige wijngaarden. Gelukkig is het wel een hele goede combi voor samen met vis en schaaldier gerechten. Nu naar de wijn: Hij heeft een zéér licht bleke citroenachtige kleur. Extreem, frisse en aromatische neus grape –en passiefruit, verse peultjes, limoen en citroenschil. Natte leisteen op het eind.  Perfecte wijn voor een warme zonnige dag. Niet kelderen maar direct op het ijs en genieten maar!

Super aperitief wijn voor warme dagen, heerlijk dorstlessend.  Plateau oesters erbij? Gebakken visje met chili, citrus en peterselie korstje, of de zomerse Thaise mosselpan met citroengras en kokosmelk. Kan allemaal!

Korte omschrijving

Loepzuivere Sauvignon. Bleekneusje maar snel kleur op de wangen met deze doordrinker. Citrus, groenten, wat natte kalk. Lekker strak en veel sap. Zomerse wijn.

Product specificaties

Artikelnummer C88132
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Sauvignon Blanc
Land Australië
Streek Mc Laren Vale & Adelaide Hills
Appellatie McLaren Vale
Oogstjaar 2018
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 12.1
EAN doos
EAN fles 9311832087000