BIOD. Pura Fe Cabernet Sauvignon

Rood | Chili | 2017 | 0.75 L | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Antiyal

Antiyal

Antiyal is opgericht door Alvaro Espinoza. Wijnmaker en consultant voor o.a. Vinedos Emiliana in Chili en door Decanter in 2015 bekroond tot een van de meest invloedrijke wijnmakers ter wereld.

Antiyal is in 1996 opgericht door wijnmaker Alvaro Espinoza en zijn gezin. Alvaro komt uit een echte wijnfamilie. Zo was zijn opa Lautaro een wijnhandelaar in de jaren 30 en zijn vader Mario een bekende wijnmaker en docent oenologie. Alvaro heeft deelgenomen aan vele succesvolle projecten en is alom gerespecteerd consultent bij de grote internationaal vermaarde Chileense wijnhuizen. In 2015 is hij door Decanter Magazine zelfs benoemd tot een van de 50 meest invloedrijke wijnmakers van de wereld. Zijn eigen wijngaarden dragen de naam Antiyal. Dit is een woord gebruikt door de Mapuche (Indianen) en betekent “zonen van de zon” Er wordt biodynamisch gewerkt, Alvaro is ervan overtuigd dat dit de kwaliteit van de wijngaarden en dus de wijn ten goede komt.


Website Antiyal

Bekijk Antiyal

BIOD. Pura Fe Cabernet Sauvignon

Rood | Chili | 2017 | 0.75 L | Doos 6 stuks

Over de wijn

De Pura Fe Cabernet Sauvignon laat zien dat Cabernet zich ook goed weet te aarden in Chili. Het is geen wijndandy maar een ruimhartige charmeur. Dit zou best wel eens te wijten kunnen zijn aan het bio dynamische werken en de onafgebroken toewijding van de wijnmakers van Antiyal. Hun dienstbaarheid naar en respect voor de omgeving blijkt een goede voedingsbodem voor de Cabernet Sauvignon.

 Vergeet het stroeve puntenslijpsel, denk bij deze Cabernet Sauvignon vooral aan sappig donker bessenfruit. Zie vooral een soepele luchtige wijn met charme, een verleidelijk chocolade toets en het verfrissende van eucalyptus.

Een wijn van en voor ontspanning, bij een goed gesprek of prikkelend gerecht.

Ps. De wijnmaker Alvaro Espinoza één van de beste wijnmakers van Zuid Amerika en een pionier voor biologische/biodynamische landbouw in Chili.

Korte omschrijving

Verleidelijke geur van zwarte bessen, licht kruidig in zowel geur als smaak waarin de elegantie en het fruit overheersen!

Overige informatie

Wijngoed Antiyal is er voor iedereen die op zoek is naar het hart van de Chileense wijnwereld. Het in 1996 door Alvaro Espinoza opgerichte wijnbedrijf bevind zich in de Maipo Vallee, nabij de bruisende stad Santiago. Alvaro komt uit een gepassioneerde wijnmakers familie, en is zelf uitgeroepen tot een van de meest invloedrijke wijnmakers ter werled door Decanter Magazine. Antiyal wil zeggen ‘De zonen van de zon’, en is een domein dat dicht bij de natuur staat. Het biologisch en biodynamische werken brengt karaktervolle wijnen voort. Wijnen die een sterke verankering voelen met diens herkomst en cultuur. Voeg hier de Chileense finesse en tederheid aan toe, dan is het duidelijk dat de wijnen van Antiyal een verrassende mix genieten van charme en persoonlijkheid. Wijnen die keer op keer blijven verbazen!

Product specificaties

Artikelnummer C36497
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Cabernet Sauvignon
Land Chili
Appellatie Maipo Valley
Oogstjaar 2017
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 15 tot 17 graden
Alcohol percentage 14.5
EAN doos 8717242369476
EAN fles 7809590500036