BIO Santa Tresa Rina lanca Grillo/Viognier

Wit | 0.75 L | 2022 | Italië | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO Santa Tresa Rina lanca Grillo/Viognier

Feudo di Santa Tresa

Feudo di Santa Tresa is sinds 2002 in handen van Stefano Girelli, zijn zus Marina Girelli samen met hun zakenpartner Massimo Maggio. Toen de mogelijkheid zich aandeed om het uit 1697 daterende domein te kopen twijfelden ze geen moment. Vanaf dat moment is het domein in alle glorie herstelt en wordt er volledig biologisch en duurzaam gewerkt. Dat komt voort uit de filosofie om het domein onderdeel van de omgeving te laten zijn. Zo wordt er gezorgd dat wilde planten en bloemen de kans krijgen om te groeien, dat trekt diverse insecten en dieren aan, die op hun beurt zorgen voor een natuurlijke biodiversiteit in de wijngaarden. Het domein is gelegen in Vittoria in het zuidoosten van Sicilië en heeft 50 hectare aan wijngaarden voor een groot deel op een bodem van “Terra Rossa”. Een bijzondere bodem van een laag rode leem, met daaronder een dikke laag kalksteen. De dikke kalklaag werkt als een spons en slaat water op, zodat de druivenstok zelfs in de droge, warme zomer voldoende vocht krijgt. Door te werken met de juiste druivenrassen en een dichtheid van 5.000-5.500 stokken per hectare zijn de snoeitechnieken simpel, maar goed gecontroleerd.  Daarnaast doet de koele zuidelijke zeebries, die de hitte van het binnenland compenseert, de rest.De natuurlijke kwaliteit van de druiven is zo uitzonderlijk, dat het roekeloos zou zijn om meer in te grijpen dan strikt noodzakelijk. De druiven van het landgoed Santa Tresa worden daarom al jarenlang biologisch geteeld. In 2006 heeft men besloten om dit officieel te laten registreren. Met ingang van de oogst 2009 is de hele productie ook officieel gecertificeerd als biologische wijn.  


Website Feudo di Santa Tresa

Bekijk Feudo di Santa Tresa

BIO Santa Tresa Rina lanca Grillo/Viognier

Wit | 0.75 L | 2022 | Italië | Doos 6 stuks

Over de wijn

Het is de meest bekroonde wijn in internationale wedstrijden, wat ook maar weer aantoont dat, hoewel Sicilië bekend staat als een rode wijnproducerende regio, het ook fantastische witte wijnen maakt. Een innovatieve mix van 70% Grillo, een uitstekende inheemse Siciliaanse druivensoort, met 30%  Franse Viognier, die geniet van perfecte groeiomstandigheden in Santa Tresa. De mineraliteit en frisheid van de Grillo wordt perfect aangevuld door de intensiteit en body van de Viognier. "Rina Ianca" betekent "wit zand" in het Siciliaanse dialect. Nou is alleen de Rina Ianca niet wit maar toch wel een beetje strogeel van kleur. Gelaagd met geel fruit zoals perziken, die zich geleidelijk ontwikkelen tot tonen van abrikozen en kruiden in de neus. In de mond heeft het een prachtige mineraliteit, goed in balans met een heerlijke zachtheid in de afdronk. Een perfecte begeleider van antipasti met zeevruchten of  schaaldieren, een krachtige Siciliaanse vissoep of risotto gemaakt met inktvis. Drink hem niet te koud. Het lekkerst is ie bij 10-12°C.

Korte omschrijving

Prachtig complex Siciliaans wit. Gelaagd fruit perzik, abrikoos en wat garrigue tonen. Mooie balans. Ideale wijn voor bij een Italiaanse visstoofschotel.

Product specificaties

Artikelnummer C35212
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Grillo
Land Italië
Streek Sicilië
Appellatie IGP Terre Siciliane
Oogstjaar 2022
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Assemblage Grillo, Viognier
Alcohol percentage 13
EAN doos 8034041270117
EAN fles 8034041270100