BIO Santa Tresa Insieme Nero d'Avola N.S.A.

Rood | 0.75 L | 2022 | Italië | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO Rosa di Santa Tresa

Feudo di Santa Tresa

Feudo di Santa Tresa is sinds 2002 in handen van Stefano Girelli, zijn zus Marina Girelli samen met hun zakenpartner Massimo Maggio. Toen de mogelijkheid zich aandeed om het uit 1697 daterende domein te kopen twijfelden ze geen moment. Vanaf dat moment is het domein in alle glorie herstelt en wordt er volledig biologisch en duurzaam gewerkt. Dat komt voort uit de filosofie om het domein onderdeel van de omgeving te laten zijn. Zo wordt er gezorgd dat wilde planten en bloemen de kans krijgen om te groeien, dat trekt diverse insecten en dieren aan, die op hun beurt zorgen voor een natuurlijke biodiversiteit in de wijngaarden. Het domein is gelegen in Vittoria in het zuidoosten van Sicilië en heeft 50 hectare aan wijngaarden voor een groot deel op een bodem van “Terra Rossa”. Een bijzondere bodem van een laag rode leem, met daaronder een dikke laag kalksteen. De dikke kalklaag werkt als een spons en slaat water op, zodat de druivenstok zelfs in de droge, warme zomer voldoende vocht krijgt. Door te werken met de juiste druivenrassen en een dichtheid van 5.000-5.500 stokken per hectare zijn de snoeitechnieken simpel, maar goed gecontroleerd.  Daarnaast doet de koele zuidelijke zeebries, die de hitte van het binnenland compenseert, de rest.De natuurlijke kwaliteit van de druiven is zo uitzonderlijk, dat het roekeloos zou zijn om meer in te grijpen dan strikt noodzakelijk. De druiven van het landgoed Santa Tresa worden daarom al jarenlang biologisch geteeld. In 2006 heeft men besloten om dit officieel te laten registreren. Met ingang van de oogst 2009 is de hele productie ook officieel gecertificeerd als biologische wijn.  


Website Feudo di Santa Tresa

Bekijk Feudo di Santa Tresa

BIO Santa Tresa Insieme Nero d'Avola N.S.A.

Rood | 0.75 L | 2022 | Italië | Doos 6 stuks

Over de wijn

Al zeer streng in de leer voor wat betreft biologisch boeren maar hier gaan ze nog een stapje verder bij Santa Tresa.... Geen sulfiet. Vin naturel uit Sicilië dus. De naam 'Insieme' (Italiaans voor 'samen') ontleent zijn oorsprong aan de begeleiding die ze van de Stellar winery in Zuid-Afrika kregen bij het maken van hun eerste niet-toegevoegde zwavelwijn in 2017. Tijdens de vinificatie en het bottelen voegt men dan ook helemaal geen zwavel toe.  Intens paarse kleur. De geur is erg fris, met tonen van rode bessen, kersen en pittige kruidigheid. Rond en zacht. Zeer zuiver karakter! Ook voor vegans geschikt. Geweldig bij voorgerechten, zoals ansjovisbruschetta, tomaat uit de oven bij burrata, kan ook solitair prima worden gedronken.

Korte omschrijving

Insieme...Samen! Met deze rode vin naturel uit Siciliƫ en u komt het zeker goed. Lekker fris en hoog sapgehalte. Rode bes, kersen. Rond en zacht. Zuiver op de graat en in de smaak.

Product specificaties

Artikelnummer C35266
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Nero d'Avola
Land Italië
Streek Sicilië
Appellatie Sicilia
Oogstjaar 2022
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 8034041270421
EAN fles 8034041270414