BIO Santa Tresa Frappato

Rood | 0.75 L | 2022 | Italië | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO Santa Tresa Frappato

Feudo di Santa Tresa

Feudo di Santa Tresa is sinds 2002 in handen van Stefano Girelli, zijn zus Marina Girelli samen met hun zakenpartner Massimo Maggio. Toen de mogelijkheid zich aandeed om het uit 1697 daterende domein te kopen twijfelden ze geen moment. Vanaf dat moment is het domein in alle glorie herstelt en wordt er volledig biologisch en duurzaam gewerkt. Dat komt voort uit de filosofie om het domein onderdeel van de omgeving te laten zijn. Zo wordt er gezorgd dat wilde planten en bloemen de kans krijgen om te groeien, dat trekt diverse insecten en dieren aan, die op hun beurt zorgen voor een natuurlijke biodiversiteit in de wijngaarden. Het domein is gelegen in Vittoria in het zuidoosten van Sicilië en heeft 50 hectare aan wijngaarden voor een groot deel op een bodem van “Terra Rossa”. Een bijzondere bodem van een laag rode leem, met daaronder een dikke laag kalksteen. De dikke kalklaag werkt als een spons en slaat water op, zodat de druivenstok zelfs in de droge, warme zomer voldoende vocht krijgt. Door te werken met de juiste druivenrassen en een dichtheid van 5.000-5.500 stokken per hectare zijn de snoeitechnieken simpel, maar goed gecontroleerd.  Daarnaast doet de koele zuidelijke zeebries, die de hitte van het binnenland compenseert, de rest.De natuurlijke kwaliteit van de druiven is zo uitzonderlijk, dat het roekeloos zou zijn om meer in te grijpen dan strikt noodzakelijk. De druiven van het landgoed Santa Tresa worden daarom al jarenlang biologisch geteeld. In 2006 heeft men besloten om dit officieel te laten registreren. Met ingang van de oogst 2009 is de hele productie ook officieel gecertificeerd als biologische wijn.  


Website Feudo di Santa Tresa

Bekijk Feudo di Santa Tresa

BIO Santa Tresa Frappato

Rood | 0.75 L | 2022 | Italië | Doos 6 stuks

Over de wijn

Sicilië als wijnregio wordt steeds leuker omdat het zoveel wijnen maakt van al die inheemse rassen. Deze is gemaakt van de Frappato druif, een druif uit het zuidoosten van Sicilië met een zachte smaak en weinig tannine. Vrij uniek dat we hem hier als mono-cepage wijn aantreffen aangezien die meestal verdwijnt in een blend met Nero d’Avola of  Nerello Mascalese. Hij is aromatisch van karakter. De geur is fris met rijp rood kersenfruit en zoete Noord Afrikaanse kruiden. In de smaak wederom het kersenfruit lekker met mooie frisse zuren en weinig tot geen tannine. De fruitigheid staat hier duidelijk voorop. Biologisch gemaakt. Een zomerwijn bij uitstek. Drink hem een beetje gekoeld, zouden wij zeggen en hij geeft je heel veel sappig drinkplezier. Kan prima wat gezellige hapjes erbij hebben.

Korte omschrijving

Frappato druif. Vinden we wel frappant. Zie je ook niet zo vaak. Frisse en rijpe kers. Lichtvoetig, beetje Bardolino stijl.

Overige informatie

Decanter - 92 punten (2022)
"...this is textbook Frappato, delicate, bright and fresh. Bright cherry red in colour, this is summer pudding in a glass, with aromas and a mouthwatering purity of crushed wild strawberries, raspberries and pomegranate. It’s lean and elegant and a perfect summer red. Try it served ever so slightly chilled, with grilled tuna."

Product specificaties

Artikelnummer C35277
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Frappato
Land Italië
Streek Sicilië
Appellatie IGP Terre Siciliane
Oogstjaar 2022
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 12 tot 14 graden
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 8034041270308
EAN fles 8034041270292