BIO l'Auratae Nero d'Avola

Rood | 0.75 L | 2022 | Italië | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO Santa Tresa Rina lanca Grillo/Viognier

Feudo di Santa Tresa

Feudo di Santa Tresa is sinds 2002 in handen van Stefano Girelli, zijn zus Marina Girelli samen met hun zakenpartner Massimo Maggio. Toen de mogelijkheid zich aandeed om het uit 1697 daterende domein te kopen twijfelden ze geen moment. Vanaf dat moment is het domein in alle glorie herstelt en wordt er volledig biologisch en duurzaam gewerkt. Dat komt voort uit de filosofie om het domein onderdeel van de omgeving te laten zijn. Zo wordt er gezorgd dat wilde planten en bloemen de kans krijgen om te groeien, dat trekt diverse insecten en dieren aan, die op hun beurt zorgen voor een natuurlijke biodiversiteit in de wijngaarden. Het domein is gelegen in Vittoria in het zuidoosten van Sicilië en heeft 50 hectare aan wijngaarden voor een groot deel op een bodem van “Terra Rossa”. Een bijzondere bodem van een laag rode leem, met daaronder een dikke laag kalksteen. De dikke kalklaag werkt als een spons en slaat water op, zodat de druivenstok zelfs in de droge, warme zomer voldoende vocht krijgt. Door te werken met de juiste druivenrassen en een dichtheid van 5.000-5.500 stokken per hectare zijn de snoeitechnieken simpel, maar goed gecontroleerd.  Daarnaast doet de koele zuidelijke zeebries, die de hitte van het binnenland compenseert, de rest.De natuurlijke kwaliteit van de druiven is zo uitzonderlijk, dat het roekeloos zou zijn om meer in te grijpen dan strikt noodzakelijk. De druiven van het landgoed Santa Tresa worden daarom al jarenlang biologisch geteeld. In 2006 heeft men besloten om dit officieel te laten registreren. Met ingang van de oogst 2009 is de hele productie ook officieel gecertificeerd als biologische wijn.  


Website Feudo di Santa Tresa

Bekijk Feudo di Santa Tresa

BIO l'Auratae Nero d'Avola

Rood | 0.75 L | 2022 | Italië | Doos 6 stuks

Over de wijn

Deze wijn maakt deel uit van een project waarin niet alleen de druiven biologisch worden geproduceerd en sinds een vijftal jaren ook volledige gecertificeerd zijn. Hier worden ook alle materialen duurzaam gebruikt en weer gerecycled. Goed bezig daar op Sicilië dus. De lokale en autochtone druif de Nero d’Avola doet het hier goed op de Terra Rosso ondergrond. Terra Rosso vanwege het hoog gehalte aan ijzeroxide in de grond. Een mineralige wijn dan ook met wat lichtere structuur. Geen dikke jongen maar juist “lean en agile” Makkelijk te combineren. Aroma's van rood fruit. Fruitsmaken van zure kersen, frambozen. Medium body, ook weer frisse en opwekkende zuren, fijn bittertje op het eind. Aangename, makkelijke, alledaagse wijn voor met én zonder eten.Lekker bij een pasta Puttanesca of Arrabiata. Sauzen op tomaatbasis dus. Kan ook licht gekoeld in de zomer zo worden gedronken.

Korte omschrijving

Bio Nero d'Avola uit Sicilie. Veel rood fruit, wat mediterrane kruiden en typisch Italiaanse bittertje. Mag een lekkere pasta bij, hoeft niet.

Product specificaties

Artikelnummer C35260
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Nero d'Avola
Land Italië
Streek Sicilië
Appellatie Sicilia
Oogstjaar 2022
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 8034115190174
EAN fles 8034115190136