BIO Diwald Selektion Zweigelt

Rood | 0.75 L | 2021 | Oostenrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Diwald

Diwald

Martin Diwald doet veel anders dan veel van zijn collega's in zijn biologische wijnmakerij in het Wagram-gebied. Het bedrijf is één van de biologische pioniers van Oostenrijk en cultiveert sinds 1976 al  biologische wijnbouw. In die tijd werden de ouders van Martin nog steeds uitgelachen - tegenwoordig behoren ze ondertussen tot de wijnhuizen met de meeste biologische ervaring. De voormalige 4 hectare is inmiddels 20 hectare wijngaard oppervlak geworden. Het portfolio van hun typische wijnen met eigen oorsprong richt zich op Grüner Veltliner en Riesling, waarbij zachte wijnpersen en 100 % spontane gisting populair zijn in de kelder.

"Bij spontane gisting worden de wijnen veel complexer van type en meer typerend voor de variëteit, omdat er meer diverse gistflora bij betrokken is", legt Martin Diwald uit. De Diwalds kunnen niets met kunstmatige barbiepopwijnen of glazen huis paradijsjes zoals Martin het zelf zegt... Geen onnodige franje , allemaal onafhankelijke, eerlijke wijnen.  De wijnen spreken dan ook voor zich! Zij exporteren tegenwoordig naar 18 landen op 3 continenten.


Website Weingut Diwald

Bekijk Diwald

BIO Diwald Selektion Zweigelt

Rood | 0.75 L | 2021 | Oostenrijk | Doos 6 stuks

Over de wijn

De kwaliteit die Zweigelt kan hebben, wordt in Nederland vaak onderschat. Zorgvuldig geselecteerde wijngaarden en het noordelijke klimaat van Oostenrijk vertalen zich in een wijn met een koele en lichte rode wijnstijl.

Met de selectie van Martin Diwald zitten we zeker aan de fruitige kant van het Zweigelt universum.  In de neus viooltjes en marsepein, veel verfrissende zure kersen in de mond, maar ook kruidige tonen. Voor alle vrienden van de fruitige, niet te zware rode wijnstijl. Heerlijk en zeer drinkbaar. Wijnmaker Martin Diwald drinkt hem graag zelfs bij een gebakken visje...  Waarom ook niet?

Korte omschrijving

Zweigelt uit Wagram. Lichte, fruitige stijl. Zure kersjes en wat kruidigheid. Kan zelfs bij een visje.

Product specificaties

Artikelnummer C34051
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Zweigelt
Land Oostenrijk
Streek Donauland
Appellatie Wagram
Oogstjaar 2021
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 9120008606095
EAN fles 9120008600086