BIO Diwald Selektion Grüner Veltliner

Wit | 0.75 L | 2022 | Oostenrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Diwald

Diwald

Martin Diwald doet veel anders dan veel van zijn collega's in zijn biologische wijnmakerij in het Wagram-gebied. Het bedrijf is één van de biologische pioniers van Oostenrijk en cultiveert sinds 1976 al  biologische wijnbouw. In die tijd werden de ouders van Martin nog steeds uitgelachen - tegenwoordig behoren ze ondertussen tot de wijnhuizen met de meeste biologische ervaring. De voormalige 4 hectare is inmiddels 20 hectare wijngaard oppervlak geworden. Het portfolio van hun typische wijnen met eigen oorsprong richt zich op Grüner Veltliner en Riesling, waarbij zachte wijnpersen en 100 % spontane gisting populair zijn in de kelder.

"Bij spontane gisting worden de wijnen veel complexer van type en meer typerend voor de variëteit, omdat er meer diverse gistflora bij betrokken is", legt Martin Diwald uit. De Diwalds kunnen niets met kunstmatige barbiepopwijnen of glazen huis paradijsjes zoals Martin het zelf zegt... Geen onnodige franje , allemaal onafhankelijke, eerlijke wijnen.  De wijnen spreken dan ook voor zich! Zij exporteren tegenwoordig naar 18 landen op 3 continenten.


Website Weingut Diwald

Bekijk Diwald

BIO Diwald Selektion Grüner Veltliner

Wit | 0.75 L | 2022 | Oostenrijk | Doos 6 stuks

Over de wijn

Bioboer Martin Diwald maakt een klasse basis Grüner Veltliner van zorgvuldig geselecteerde druiven uit verschillende wijngaarden. Het doel van Martin is om hier de Grüner Veltliner-variëteit in zijn klassieke, frisse en brutale vorm van te maken. Hij heeft dan ook de essentie hier te pakken. Fris en fruitig met een levendige zuurgraad, wit fruit, de “weisse Pfefferl”... het zit er allemaal in. Dit is een wijn met een duidelijke signatuur en een verbluffende eenvoud. Perfect als partner bij lichte vis gerechten, of gewoon lekker solo op de bank.

Korte omschrijving

Klassieke droge GrĂ¼ner Veltliner uit Wagram. Wit fruit, witte peper. Levendig, direct. Mag solo op de bank.

Product specificaties

Artikelnummer C34000
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Grüner Veltliner
Land Oostenrijk
Streek Donauland
Appellatie Wagram
Oogstjaar 2022
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 9120008606019
EAN fles 9120008600116