BIO Diwald Luft & Liebe Zweigelt

Rood | Oostenrijk | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Diwald

Diwald

Martin Diwald doet veel anders dan veel van zijn collega's in zijn biologische wijnmakerij in het Wagram-gebied. Het bedrijf is één van de biologische pioniers van Oostenrijk en cultiveert sinds 1976 al  biologische wijnbouw. In die tijd werden de ouders van Martin nog steeds uitgelachen - tegenwoordig behoren ze ondertussen tot de wijnhuizen met de meeste biologische ervaring. De voormalige 4 hectare is inmiddels 20 hectare wijngaard oppervlak geworden. Het portfolio van hun typische wijnen met eigen oorsprong richt zich op Grüner Veltliner en Riesling, waarbij zachte wijnpersen en 100 % spontane gisting populair zijn in de kelder.

"Bij spontane gisting worden de wijnen veel complexer van type en meer typerend voor de variëteit, omdat er meer diverse gistflora bij betrokken is", legt Martin Diwald uit. De Diwalds kunnen niets met kunstmatige barbiepopwijnen of glazen huis paradijsjes zoals Martin het zelf zegt... Geen onnodige franje , allemaal onafhankelijke, eerlijke wijnen.  De wijnen spreken dan ook voor zich! Zij exporteren tegenwoordig naar 18 landen op 3 continenten.


Website Weingut Diwald

Bekijk Diwald

BIO Diwald Luft & Liebe Zweigelt

Rood | Oostenrijk | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Lucht & Liefde. Dit zijn de vitale ingrediënten voor deze wijn. Geen filtratie, geen klaring en slechts een minimum aan sulfieten toegevoegd voor het bottelen. En ook nog eens van hun mooiste wijngaard: De Goldberg.

Een laag rendement zorgt voor veel concentratie en heel rijp fruit. Daarbij 3 weken schilcontact en 18 maanden op hout zorgen voor een donkere robijnrode granaatkleur met in de neus bosbes, pruimenjam, vlierbessen, zwarte kersen, vijgen, jeneverbes, potlood, en wat donkere chocolade. In de mond, een zeer gladde textuur, boterzachte tannines met een elegante zuurgraad, donkere nougat, een vleugje leer, pijnboompitten, echt een unieke stijl door de lage interventie tijdens de vergisting.

Korte omschrijving

Zweigelt van de mooiste wijngaard. Geen klaring , Ongefilterd, net geen 100% natuurwijn. Laag rendement dus concentratie. Complex. Uniek.

Product specificaties

Artikelnummer C34058
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Zweigelt
Land Oostenrijk
Streek Wagram Donauland
Appellatie Wagram
Oogstjaar 2020
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Zweigelt
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 9120008606613
EAN fles 9120008600383