BIO Diwald Luft & Liebe Grüner Veltliner

Wit | Oostenrijk | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Diwald

Diwald

Martin Diwald doet veel anders dan veel van zijn collega's in zijn biologische wijnmakerij in het Wagram-gebied. Het bedrijf is één van de biologische pioniers van Oostenrijk en cultiveert sinds 1976 al  biologische wijnbouw. In die tijd werden de ouders van Martin nog steeds uitgelachen - tegenwoordig behoren ze ondertussen tot de wijnhuizen met de meeste biologische ervaring. De voormalige 4 hectare is inmiddels 20 hectare wijngaard oppervlak geworden. Het portfolio van hun typische wijnen met eigen oorsprong richt zich op Grüner Veltliner en Riesling, waarbij zachte wijnpersen en 100 % spontane gisting populair zijn in de kelder.

"Bij spontane gisting worden de wijnen veel complexer van type en meer typerend voor de variëteit, omdat er meer diverse gistflora bij betrokken is", legt Martin Diwald uit. De Diwalds kunnen niets met kunstmatige barbiepopwijnen of glazen huis paradijsjes zoals Martin het zelf zegt... Geen onnodige franje , allemaal onafhankelijke, eerlijke wijnen.  De wijnen spreken dan ook voor zich! Zij exporteren tegenwoordig naar 18 landen op 3 continenten.


Website Weingut Diwald

Bekijk Diwald

BIO Diwald Luft & Liebe Grüner Veltliner

Wit | Oostenrijk | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Een wijn zonder veel interventie. Een beetje lucht en liefde krijgt ie volgens Martin Diwald, dat is alles! Ok vooruit dan... na een zorgvuldige selectie laat men de schillen 72 uur inweken met het sap. Een “orange wine” dus. Daarna een rijping voor een jaar op een gebruikt vat. Ongefilterd gebotteld en minimale zwaveling. Niet 100% helder dus...

De wijn heeft opwindende "oxidatieve" tonen. Hints van citrus, perzik, honing, grapefruit en thee. Medium zuren en een lange afdronk met wat grip. En héel belangrijk, deze vin nature smaakt mooi wel naar méér!

Korte omschrijving

Orange- en natuurwijn. Troebel, opwindend, zuiver, complexiteit en smaakt naar méér.

Product specificaties

Artikelnummer C34068
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Grüner Veltliner
Land Oostenrijk
Streek Wagram Donauland
Appellatie Wagram
Oogstjaar 2022
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Alcohol percentage 12
EAN doos 9120008606583
EAN fles 9120008600369