BIO Diwald Grüner Veltliner vom Löss

Wit | 0.75 L | 2023 | Oostenrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Diwald

Diwald

Martin Diwald doet veel anders dan veel van zijn collega's in zijn biologische wijnmakerij in het Wagram-gebied. Het bedrijf is één van de biologische pioniers van Oostenrijk en cultiveert sinds 1976 al  biologische wijnbouw. In die tijd werden de ouders van Martin nog steeds uitgelachen - tegenwoordig behoren ze ondertussen tot de wijnhuizen met de meeste biologische ervaring. De voormalige 4 hectare is inmiddels 20 hectare wijngaard oppervlak geworden. Het portfolio van hun typische wijnen met eigen oorsprong richt zich op Grüner Veltliner en Riesling, waarbij zachte wijnpersen en 100 % spontane gisting populair zijn in de kelder.

"Bij spontane gisting worden de wijnen veel complexer van type en meer typerend voor de variëteit, omdat er meer diverse gistflora bij betrokken is", legt Martin Diwald uit. De Diwalds kunnen niets met kunstmatige barbiepopwijnen of glazen huis paradijsjes zoals Martin het zelf zegt... Geen onnodige franje , allemaal onafhankelijke, eerlijke wijnen.  De wijnen spreken dan ook voor zich! Zij exporteren tegenwoordig naar 18 landen op 3 continenten.


Website Weingut Diwald

Bekijk Diwald

BIO Diwald Grüner Veltliner vom Löss

Wit | 0.75 L | 2023 | Oostenrijk | Doos 6 stuks

Over de wijn

Denk je bij Grüner Veltliner enkel aan frisse en fruitige witte wijnen? Deze “Vom Löss” is het tegendeel. Grüner Veltliner van de beste lösslocaties Goldberg, Gsang, Diebsnest en Hinter der Au. Deze wijn toont de karaktertrekken van de lössbodem in zijn puurste vorm. De druiven worden begin oktober met de hand geplukt en mogen spontaan gisten.

In de neus krijg je intense aroma’s van rijp steenfruit met kruidige accenten. Romig in de mond. Een charmante, uitnodigende wijn die goed past bij veel verschillende Aziatische gerechten. In zijn jeugd is het mooi drinken, maar hij heeft ook een goed bewaarpotentieel.

Korte omschrijving

Grüner Veltliner van Lössbodem. Laat geoogst. Rijp steenfruit, kruidigheid. Romige structuur. Bewaarpotentieel.

Product specificaties

Artikelnummer C34001
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Grüner Veltliner
Land Oostenrijk
Streek Donauland
Appellatie Wagram
Oogstjaar 2023
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 9120008606286
EAN fles 9120008600192