BIO Diwald Fuchsentanz Riesling

Wit | 0.75 L | 2022 | Oostenrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Diwald

Diwald

Martin Diwald doet veel anders dan veel van zijn collega's in zijn biologische wijnmakerij in het Wagram-gebied. Het bedrijf is één van de biologische pioniers van Oostenrijk en cultiveert sinds 1976 al  biologische wijnbouw. In die tijd werden de ouders van Martin nog steeds uitgelachen - tegenwoordig behoren ze ondertussen tot de wijnhuizen met de meeste biologische ervaring. De voormalige 4 hectare is inmiddels 20 hectare wijngaard oppervlak geworden. Het portfolio van hun typische wijnen met eigen oorsprong richt zich op Grüner Veltliner en Riesling, waarbij zachte wijnpersen en 100 % spontane gisting populair zijn in de kelder.

"Bij spontane gisting worden de wijnen veel complexer van type en meer typerend voor de variëteit, omdat er meer diverse gistflora bij betrokken is", legt Martin Diwald uit. De Diwalds kunnen niets met kunstmatige barbiepopwijnen of glazen huis paradijsjes zoals Martin het zelf zegt... Geen onnodige franje , allemaal onafhankelijke, eerlijke wijnen.  De wijnen spreken dan ook voor zich! Zij exporteren tegenwoordig naar 18 landen op 3 continenten.


Website Weingut Diwald

Bekijk Diwald

BIO Diwald Fuchsentanz Riesling

Wit | 0.75 L | 2022 | Oostenrijk | Doos 6 stuks

Over de wijn

Fuchsentanz staat voor een stille plek waar de vossen kunnen dansen. Een afgelegen plek tussen de wijnstokken. Een plek waar de druiven rustig kunnen doorrijpen om pas in oktober geplukt te worden. Deze extreem drinkbare Riesling Fuchsentanz is een prachtige compositie van koele en warme elementen: de grindachtige bodem geeft de citrustonen, terwijl de löss abrikozenaroma's geeft. Sommige jaren heeft de wijn een vleugje restsuiker, maar in principe is het een droge Riesling met een hoge zuurgraad, bedoeld voor direct drinkplezier. Fantastisch bij gestoofde kip op zuurkool, alsook bijvoorbeeld met limoenrasp gemarineerde tonijn.

Korte omschrijving

Droge, bijna off dry Riesling. Mineralig, citrus, abrikoos, wijnperzik. Strakke droge afdronk. Eetlust opwekkend.

Product specificaties

Artikelnummer C34002
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Riesling
Land Oostenrijk
Streek Donauland
Appellatie Wagram
Oogstjaar 2022
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 9120008606071
EAN fles 9120008600123