BIO Diorama Garnatxa Blanca

Wit | Spanje | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO Diorama Garnatxa Negra

Pinord

Pinord is één van de meest gerespecteerde bedrijven in de regio Penedès dankzij een traditie die meer dan 150 jaar teruggaat. Het wijnhuis is geen kleine speler en produceert tegenwoordig bijna drie miljoen flessen per jaar. De naam van hun wijngaarden inspireerde de familie Tetas om de naam van het bedrijf te creëren: "Pi del Nord" (Dennenboom van het noorden). Tegenwoordig zijn al hun wijngaarden volledig omgevormd tot gecertificeerde biologische landbouw. Ze liggen bij Vilafranca del Penedès. De grondsoorten variëren van klei, kalksteen tot zand en vereisen dat de wijnstokken op verschillende diepten worden geplant. Het mediterrane klimaat is mild in de winter en de zomer en de valleien in het zuiden profiteren van de weinige regenval. Veel wijnen worden gemaakt van inheemse druivenrassen zoals bijvoorbeeld de Xarel.lo en Macabeo. Uiteraard blijft de familie innoveren en experimenteren met diverse wijnen. Daarom was Bodegas Pinord de pionier in de introductie van Cabernet Sauvignon en Merlot in de regio. En omdat de familie zo van pionieren houdt hebben zij inmiddels ook wijngaarden in andere wijnstreken zoals Montsant en Priorat.


Website Bodegas Pinord

Bekijk Pinord

BIO Diorama Garnatxa Blanca

Wit | Spanje | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Wijn gemaakt binnen de D.O. Terra Alta van biologische wijngaarden. Een droge omgeving die voor extra concentratie in het glas zorgt. Daarnaast laat men de wijn 2 maanden op zijn gist liggen met zo nu en dan zacht doorroeren voor wat meer rondeur in de mondbeleving.

 Al met al rijpe appel en peer, wat bloemen en lichte citrus in de neus. Redelijk volle aanzet, wat molligheid, zachte zuren. In de mond komt er iets van wat gedroogd fruit en een hazelnootje extra door, wat oosterse specerijen. Prima voor bij een krabcocktail. Ook fijn bij gebraden gevogelte op zijn Marokkaans.

Korte omschrijving

Witte Grenache uit het droge Terra Alta. Rijpheid, gedroogd fruit. Goed bij Marokkaans.

Product specificaties

Artikelnummer C35022
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Garnatxa
Land Spanje
Streek Catalonië
Appellatie Terra Alta
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 graden
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 8410631881077
EAN fles 8410631880070