BIO-DEM Lunaria Ramoro Pinot Grigio rosato (0,375 liter)

Rose | Italië | 0.375 L | 2021 | Doos 12 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Lunaria

Lunaria

Lunaria is een biodynamisch wijnhuis en onderdeel van het grotere Cantina Orsogna. En niet zomaar een biodynamisch huis! The World Biodynamic Conference die in het voorjaar van 2018 in San Francisco werd gehouden, erkende hun zelfs als de grootste Demeter-gecertificeerde biodynamische druivengemeenschap ter wereld! Het begon allemaal in 2005 toen voormalige leden van Cantina Orsogna welke al zeer toegewijd waren aan biologische landbouw, besloten om de wijngaarden te leiden volgens de principes van biodynamische landbouw. De wijngaarden bevinden zich in Orsogna en in de naburige gemeenten, op de hellingen van het Majella National Park, majestueus en rustig, en hemelsbreed 15 km van de Adriatische Zee.

Volledig Demeter gecertificeerd. Alles volgens de kalender van Maria Thun. Ook wordt hier een dikke vinger aan de pols gehouden met een verfijnd netwerk aan weerstations om allerlei schimmels en ziektes in de wijngaarden voor te kunnen zijn. Oude traditie en high tech. Het gaat prima samen hier. Bij Lunaria brengt men handmatig, fles voor fles, een oranje draad (de kleur van de biodynamica) aan om de kurken te zekeren. Een oude landbouwpraktijk die door hun grootouders is overgeleverd. Voor Lunaria is het zowel een symbool van een band met de cultuur en zijn traditie, als een vervangende zegel voor capsules! De oranje draad die hun bindt is de kracht en vitale energie die hun bodem schenkt. Men vindt pure uitdrukking van een gezond en levend terroir in de wijnen van Lunaria. Om gedeelde waarde te creëren wordt dit binden toevertrouwd aan de sociale werkplaats  Fattoria Babalu. Het hart zit hier dus ook op de goede plaats.  Eerlijke -en heerlijke wijnen, met prachtige etikettering ook en vooral heel erg lekker. Zuiver en fantastisch doordrinkbaar.


Website Cantina Orsogna

Luna Gaia

Luna Gaia, de vrolijke maan! Nou, een goed gekozen naam vinden we bij Coenecoop want van hun wijnen worden we hier ook heel vrolijk. Wat een mooie en zuivere wijnen maken ze daar zeg! Het bedrijf is onderdeel van het grotere Cantine Orsogna uit de Abruzzen welke tegenwoordig ook is neergestreken op Sicilië. De wijngaarden en de wijnen van Luna Gaia zijn hier volledig Demeter gecertificeerd. Allemaal Biodynamisch en dus rekening houdend of die maan in een goede bui is met de oogst en vinificatie! Alles volgens de zaaikalender van Maria Thun. Ook wordt hier een dikke vinger aan de pols gehouden met een verfijnd netwerk aan weerstations om allerlei schimmels en ziektes in de wijngaarden voor te kunnen zijn. Oude Traditie en High Tech. Het gaat prima samen hier. Overigens het bedrijf Luna Gaia bindt volgens een oude boerentraditie alle kurken van zijn wijnen met een leuk touwtje. Om gedeelde waarde te creëren wordt dit binden toevertrouwd aan de sociale coöperatie Fattoria Babalu. Het hart zit hier dus ook op de goede plaats. Hun Nerello en Ciaramontesi zijn eerlijke -en heerlijke wijnen, met prachtige etikettering ook en vooral heel erg lekker. Zuiver en fantastisch doordrinkbaar.

Bekijk Lunaria

BIO-DEM Lunaria Ramoro Pinot Grigio rosato (0,375 liter)

Rose | Italië | 0.375 L | 2021 | Doos 12 stuks

Over de wijn

De Pinot Grigio heeft een licht roze schilletje en door hem even mee te laten weken tijdens de vergisting krijgt de wijn dan ook een licht roze kleur en duidelijk meer structuur. Pers je hem direct en snel dan krijg je een normale witte wijn. Hier dus even meegetrokken. In het glas biedt deze rosato van Lunaria heerlijk geel fruit aroma's van kweepeer, peer, appel en nashi peer. Heerlijk droog zonder ordinair zoetje. Dankzij zijn sappige fruitzuren en wat citrus tonen uitzonderlijk fris en levendig in de mond. In de afdronk komt de Japanse nashi peer en appel weer terug. Heerlijk voor bij een gegrild visje met Italiaanse kruiden of voor bij een vleestomatensalade op een zomers terras. Biodynamisch en vegan

Korte omschrijving

Pinot Grigio, lichtroze door even wat schilinweking. Ook meer structuur hierdoor. Appel, Kwee –en Nashi peer, Licht sinaasappel. Droog en levendig in de mond. Mediterrane visgerechten erbij.

Product specificaties

Artikelnummer C35309
Kleur Rose
Type Stil
Druivenras Pinot Grigio
Land Italië
Streek Abruzzen
Appellatie IGP Terre di Chieti
Oogstjaar 2021
Afsluiting Other
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.375
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 8032692483474
EAN fles 8032692482729