BIO-DEM Lunaria Coste di Moro Montepulciano d’Abbruzzo Riserva

Rood | 0.75 L | 2015 | Italië | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Lunaria

Lunaria

Lunaria is een biodynamisch wijnhuis en onderdeel van het grotere Cantina Orsogna. En niet zomaar een biodynamisch huis! The World Biodynamic Conference die in het voorjaar van 2018 in San Francisco werd gehouden, erkende hun zelfs als de grootste Demeter-gecertificeerde biodynamische druivengemeenschap ter wereld! Het begon allemaal in 2005 toen voormalige leden van Cantina Orsogna welke al zeer toegewijd waren aan biologische landbouw, besloten om de wijngaarden te leiden volgens de principes van biodynamische landbouw. De wijngaarden bevinden zich in Orsogna en in de naburige gemeenten, op de hellingen van het Majella National Park, majestueus en rustig, en hemelsbreed 15 km van de Adriatische Zee.

Volledig Demeter gecertificeerd. Alles volgens de kalender van Maria Thun. Ook wordt hier een dikke vinger aan de pols gehouden met een verfijnd netwerk aan weerstations om allerlei schimmels en ziektes in de wijngaarden voor te kunnen zijn. Oude traditie en high tech. Het gaat prima samen hier. Bij Lunaria brengt men handmatig, fles voor fles, een oranje draad (de kleur van de biodynamica) aan om de kurken te zekeren. Een oude landbouwpraktijk die door hun grootouders is overgeleverd. Voor Lunaria is het zowel een symbool van een band met de cultuur en zijn traditie, als een vervangende zegel voor capsules! De oranje draad die hun bindt is de kracht en vitale energie die hun bodem schenkt. Men vindt pure uitdrukking van een gezond en levend terroir in de wijnen van Lunaria. Om gedeelde waarde te creëren wordt dit binden toevertrouwd aan de sociale werkplaats  Fattoria Babalu. Het hart zit hier dus ook op de goede plaats.  Eerlijke -en heerlijke wijnen, met prachtige etikettering ook en vooral heel erg lekker. Zuiver en fantastisch doordrinkbaar.


Website Cantina Orsogna

Luna Gaia

Luna Gaia, de vrolijke maan! Nou, een goed gekozen naam vinden we bij Coenecoop want van hun wijnen worden we hier ook heel vrolijk. Wat een mooie en zuivere wijnen maken ze daar zeg! Het bedrijf is onderdeel van het grotere Cantine Orsogna uit de Abruzzen welke tegenwoordig ook is neergestreken op Sicilië. De wijngaarden en de wijnen van Luna Gaia zijn hier volledig Demeter gecertificeerd. Allemaal Biodynamisch en dus rekening houdend of die maan in een goede bui is met de oogst en vinificatie! Alles volgens de zaaikalender van Maria Thun. Ook wordt hier een dikke vinger aan de pols gehouden met een verfijnd netwerk aan weerstations om allerlei schimmels en ziektes in de wijngaarden voor te kunnen zijn. Oude Traditie en High Tech. Het gaat prima samen hier. Overigens het bedrijf Luna Gaia bindt volgens een oude boerentraditie alle kurken van zijn wijnen met een leuk touwtje. Om gedeelde waarde te creëren wordt dit binden toevertrouwd aan de sociale coöperatie Fattoria Babalu. Het hart zit hier dus ook op de goede plaats. Hun Nerello en Ciaramontesi zijn eerlijke -en heerlijke wijnen, met prachtige etikettering ook en vooral heel erg lekker. Zuiver en fantastisch doordrinkbaar.

Bekijk Lunaria

BIO-DEM Lunaria Coste di Moro Montepulciano d’Abbruzzo Riserva

Rood | 0.75 L | 2015 | Italië | Doos 6 stuks

Over de wijn

Is de ‘gewone’ Coste di Moro van Lunaria al in veel opzichten een geweldige goede wijn, deze Riserva doet dat nóg beter. De Coste di Moro Riserva-wijngaarden produceren absoluut de meest aromatische druiven en behouden zelfs in de minder gunstige jaren een hoog kwaliteitsniveau. Minstens 18 maanden gerijpt in middelgrote, grote eiken vaten, en een deel in kleine eikenhouten vaten van 225 liter. Een diep donkere kleur. Gelaagde tonen van rijp en zwoel fruit, chocolade en speculaaskruiden. De smaak is zwoel en romig met net die kick op het eind. Fijne houttonen in de afdronk van karamel en chocolade. In de mond is het warm, zacht, met lichte en zoete tannines.  Misschien een schot voor open doel, maar een lamsbout, ingewreven met mediterrane kruiden, langzaam gegaard. Het water loopt ons direct in de mond.

Korte omschrijving

De beste Montepulciano druiven met 18 maanden eikenhout rijping, Zwoel, romig, zwart fruit, met butterscotch tonen. Demeter gecertificeerd.

Product specificaties

Artikelnummer C35258
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Montepulciano
Land Italië
Streek Abruzzen
Producent Cantina Orsogna
Appellatie Montepulciano d'Abruzzo Riserva
Oogstjaar 2015
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 14.5
EAN doos 8032692482101
EAN fles 8036924820952