BIO-DEM Gustavshof Zero S weiss

Wit | Duitsland | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO-DEM Gustavshof Zero S weiss

Gustavshof

Het Gustavshof ligt in het hart van Rheinhessen, ongeveer 30 km ten zuiden van Mainz. Het is een klassiek familiebedrijf van de familie Roll met 18 hectare wijngaarden. Sinds 2012 werken ze biologisch dynamisch volgens de richtlijnen van Demeter. Alle wijnen zijn veganistisch gemaakt. Velen ook nog eens alcoholvrij en zeer lage gehaltes van allergenen als sulfiet en histamine.

Pinot gris en Riesling hun stokpaardjes, hoogwaardige, duurzame rode wijnen hun passie en zeldzame regionale variëteiten weer juist hun roeping. Echter innovatief zijn ze ook bij Gustavshof. Zo creëerden ze zes jaar geleden de Holunder Secco, van verse vlierbloesem en wijn. Een uniek product met sinds kort ook een alcoholvrije variant.

De familie Roll van Gustavshof werkt biologisch-dynamisch in de wijnmakerij en wijngaarden volgens de richtlijnen van Demeter. Het biodynamische werk met zijn holistische benadering en zijn impulsen helpt hen om de hoge wijnkwaliteit te bereiken en maakt de gemaakte wijnen complexer, duurzamer en levendiger.

Zij verdelen hun assortiment wijnen in “Gutsweine”, “Signature” wijnen en ongefilterde natuurwijnen. Zelfs de landgoedwijnen voldoen aan een hoge kwaliteitsstandaard waarvoor men regelmatig onderscheidingen ontvangt. De “Signature”wijnen van Gustavshof dragen de speciale kenmerken van het terroir van hun beste locaties, de klimaatverandering van elk oogstjaar en natuurlijk de activiteiten in de wijnkelder. Hun “Nature” wijnen zijn een nieuwe wijncategorie die zich richt op compromisloze natuurlijkheid. In ieder geval is hier voor elk wat wils!

 biodynamisch gecertificeerd.  


Website Gustavshof

Bekijk Gustavshof

BIO-DEM Gustavshof Zero S weiss

Wit | Duitsland | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Over de wijn

ZeroS wit is de eerste biodynamische wijn zonder sulfiet van Gustavshof. De wijnstokken Grauburgunder en Johanniter worden voor deze wijn biodynamisch verbouwd en bewerkt volgens Demeterrichtlijnen op kalkrijke bodems, te midden van een grote biodiversiteit. De volledig rijpe druiven worden voorzichtig geperst en krijgen vervolgens een spontane gisting.  allemaal zonder zwaveling uiteraard.

Zijn delicate reflecties van roze kleur komen van de roodachtige Pinot Gris-druiven. In de geur doet de Zero S weiss denken aan peren en rijpe bananen. De milde zuurgraad zorgt voor een verfijnd evenwicht tussen kracht en elegantie. Het mondgevoel en de smaak is aanhoudend en zeer aangenaam. Aantrekkelijk levendig fruit en de volle smaak maken het een veelzijdige en populaire wijn metgezel voor maaltijden zoals asperges, rauwkostsalades alsook diverse hamsoorten en fricandeau.  Hij is gekoeld het lekkerst bij 10 -12° C. Daarbij is de  Zero S weiss  getest op histamine door een erkend laboratorium en draagt het HistCheck-logo. Veel puurder dan dit wordt het niet!

Korte omschrijving

Clean machine van Gustavshof. Grauburgunder , biodynamie, geen zwavel, geen histamine maar wel levendig wit fruit en milde zuren. Samen met Hollandse asperges en boerenham een droom combi.

Product specificaties

Artikelnummer C36168
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Pinot Gris
Land Duitsland
Streek Rheinhessen
Appellatie Rheinhessen
Oogstjaar 2021
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Assemblage Grauburgunder en Johanniter
Alcohol percentage 11.5
EAN doos 4260065969261
EAN fles 4260065960268