BIO-DEM Eymann Gönnheimer Spätburgunder

Rood | Duitsland | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO-DEM Eymann Von Löss Weissburgunder

Eymann

De wijnmakerij is gevestigd in Gönnheim, een klein wijndorp in de Mittelhaardt, het centrum van de wijnstreek Pfalz, in het zuidwesten van Duitsland. Het wijndomein Eymann werd opgericht in 1984, vanaf het begin biologisch. Uiteraard toen niet trendy zoals het nu is, destijds was het niets meer dan rebels hippyisme. 3e Generatie Vincent Eymann runt het wijnhuis nu alweer een paar jaar, nu biodynamisch beheerd en als resultaat: Demeter-gecertificeerd. Hij is een rustige jongen, maar met een heel duidelijk idee van hoe zijn wijnen moeten zijn. Namelijk vitaal en onafhankelijk, kalm en deels intellectueel van stijl, nooit luid en fruitig, altijd eerder kruidig, gistachtig en met een zekere signatuur. De bodems van zijn 17 ha wijngaarden bestaan uit rivierafzettingen (voornamelijk grind en zand), bedekt met een toplaag van 1-2 meter löss. Kenmerkend voor löss is het hoge gehalte aan kalk, mineralen en silex, wat de basis is van de minerale structuur en het volle karakter van de wijnen Weingut Eymann uit Gönnheim. 


Website Weingut Eymann

Bekijk Eymann

BIO-DEM Eymann Gönnheimer Spätburgunder

Rood | Duitsland | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Over de wijn

De druiven van deze wijnen komen uit de wijngaarden rond Gönnheim, in de Pfalz. De oogst van de bio-dynamische druiven gebeurt selectief met de hand, gevolgd door spontane gisting in houten vaten en roestvrijstalen tanks. Het is Weingut Eymann's beste rood. Een dure Bourgogne achter zich latend.

Robijnrode kleur, iets doorschijnend. In de geur wat typische Pinot Noir-tonen: klein rood fruit en aards tegelijk met de geur van een nat herfstbos. Ook speculaaskruiden op de achtergrond. Sappig veel fruit met verfijnde tannines. De zuren geven de spanning op het eind. Mooie structuur, ingetogen hout, ongefilterd, zuiver.  Lekker bij romige kazen, gebraden vrije uitloop kip, gegrilde tonijn gaat ook prima.

Korte omschrijving

Dure Bourgogne look-a-like uit de Pfalz, Klassiek. Rood klein fruit, bospaddenstoel, specerijen. Ongefilterd, zuiver.

Product specificaties

Artikelnummer C36154
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Spätburgunder
Land Duitsland
Streek Pfalz
Oogstjaar 2021
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 4021798784084
EAN fles 4021798764086