BIO d'Arenberg The Money Spider Roussanne

0.75 L | 2022 | Australië | Wit | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant D’Arenberg

D’Arenberg

Chester Osborne, 4e generatie Osborne en eigenaar van d’Arenberg,  en direct herkenbaar aan zijn flamboyante overhemden die hij draagt, heeft het wijnimperium van zijn familie laten groeien boven elke verbeelding.

De familie kocht in 1912 78 hectare in McLaren Vale en bouwde hun eerste winery in 1927. Tegenwoordig beslaan de wijngaarden 200 hectare. McLaren Vale staat bekend om zijn intens aromatische Shiraz, Cabernet Sauvignon, Chardonnay en Grenache. Genesteld tussen glooiende heuvels en een pittoreske kustlijn, ongeveer 35 km ten zuiden van Adelaide. Deze regio heeft een mediterraan klimaat dat ideaal is voor de druiventeelt. Alle wijngaarden van d'Arenberg die in eigendom zijn en ook de wijngaarden welke gehuurd worden, zijn NASAA-gecertificeerd voor biologische en biodynamische processen. Osborne heeft het assortiment, naast de genoemde druivenrassen, uitgebreid met een breed pakket als witte Rhône-achtige melanges, Botrytis Riesling en (zijn nieuwste) Mencía. Van instapniveau tot iconisch, alle d'Arenberg-wijnen worden gemaakt met behulp van traditionele methoden in de wijnmakerij en wijngaard. De vergisting van de rode wijnen vindt plaats in kleine open bakken en zijn soms voetgetreden. Het assortiment omvat meer dan 60 wijnen gemaakt van meer dan 30 variëteiten met stijlen zoals wit, rood, versterkt, sprankelend rood en dessert - die allemaal beschikbaar zijn om te proeven aan de kelderdeur van de Cube...

The Cube heeft wel even wat extra uitleg nodig...

Het idee om de d'Arenberg Cube te bouwen kwam in 2003. Geïnspireerd door de complexiteit en puzzels van het wijnmaken, creëerde Chester het idee van een kubusvormig gebouw welke is vormgegeven als Rubik's cube.  Geopend in 2017. Elk van de vijf niveaus is zorgvuldig ontworpen om de zintuigen te verleiden en te prikkelen, zoals een sensorische wijnkamer, een virtuele vergistingsruimte, een 360-graden videokamer en vele andere ervaringen. Op het hoogste niveau van de d'Arenberg Cube, heeft het proeflokaal een panoramisch uitzicht over McLaren Vale, de Willunga Hills en de Gulf St Vincent. De medewerkers daar kun je alles vertellen over het renpaard Footbolt, geldspinnen, dode armen, lachende eksters, lucky lizards en meer. Als je tijd hebt, ga dan naar het restaurant voor de volledige d’Arenberg ervaring. Dan ben je zeker 4 uur onderweg. Een must-visit voor de wijnliefhebber!

Website d’Arenberg

Bekijk D’Arenberg

In beeld

BIO d'Arenberg The Money Spider Roussanne

0.75 L | 2022 | Australië | Wit | Doos 6 stuks

Over de wijn

d'Arenberg plantte Viognier, Marsanne en Roussanne in het midden van de jaren '90, en de eerste oogst van Roussanne in 2000 was bedekt met een zee van kleine 'geldspinnen' (Erigoninae). Het populaire geloof is dat vriendelijkheid voor deze kleine wezens geluk zal brengen, hopelijk in de vorm van geld. Omdat hij een natuurliefhebber en een beetje bijgelovig was, zag Chester ervan af de spinnen de dood in te sturen. Vandaar dat de eerste release van Roussanne pas uit 2001 was, tegen die tijd hadden de Money Spiders hun lesje geleerd en verhuisden ze van de wijngaard naar het omliggende bushland.

In de geur aroma's die doen denken aan een levendige Aziatische salade. Denk aan ananas, verse mango, papaya en gember. Medium tot vol. Het levert een genereus mondgevoel dat bol staat van weelderige mango, honingdauwmeloen en jasmijnblad, en eindigt lang met een vleugje en kruiden. Hij komt als een beetje honingachtig over in zijn stijl (hoewel droog), met een vleugje vettigheid in de textuur die blijft hangen in de afdronk. Roussanne is een favoriete variëteit van veel wijnmakers vanwege zijn rijke textuur.

Drink deze wijn niet te koud, anders verlies je wat van de textuur, halverwege tussen kamertemperatuur en koelkasttemperatuur is perfect! Serveer met kreeft of buikspek en Aziatische groenten.

Korte omschrijving

100% Roussanne. Duidelijk droog. Wel vol, vettig. Exotisch. ananas, mango, gember, honing. Aziatische roerbakgroenten met extra gember. Aziatisch buikspek, Peking Duck..lekkerrr!

Product specificaties

Artikelnummer C88136
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Roussanne
Land Australië
Streek Mc Laren Vale & Adelaide Hills
Appellatie McLaren Vale
Oogstjaar 2022
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 13.3
EAN doos 29311832019005
EAN fles 9311832019001