BIO Carl Ehrhard Dornenkrone Riesling trocken

Wit | Duitsland | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Carl Ehrhard Old School Riesling Trocken

Carl Ehrhard

Carl Ehrhard en zijn familie verzorgen 22 hectare Riesling en Spätburgunder verspreid over zes uitstekende wijngaarden rond de stad Rüdesheim. Het landgoed is in 1815 gesticht door de familie Ehrhard en wordt sinds 1998 gerund door Carl en zijn charmante vrouw Petra. De Ehrhards streven ernaar om wijnen te maken met persoonlijkheid die het unieke karakter van hun wijngaarden tot uitdrukking brengen. En met succes!! Carl Ehrhard is de enige Duitse wijnmakerij die door wijnrecensent Eichelmann alsook door wijnmagazine Vinum wordt onderscheiden als de "Aufsteiger des Jahres”.

De zes wijngaarden in hun bezit - Berg Rottland, Berg Roseneck, Bischofsberg, Kirchenpfad, Klosterberg en Klosterlay liggen aan de steile oevers van de Rijn en worden onderhouden zonder het gebruik van kunstmest of herbiciden. In de wijnmakerij omarmen de Ehrhards traditionele methoden en behouden ze de fruitzuiverheid door minimale tussenkomst. De fermentatie vindt op natuurlijke wijze plaats zonder toevoeging van gisten.  Deze precieze, krachtige wijnen zijn levendig en fris in hun jeugd en ontwikkelen een grote diepte en karakter terwijl ze hun helderheid behouden naarmate ze ouder worden.


Website Weingut Carl Ehrhard

Bekijk Carl Ehrhard

BIO Carl Ehrhard Dornenkrone Riesling trocken

Wit | Duitsland | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Carl Ehrhard belichaamt de nieuwe generatie Duitse wijnmakers, die al hun kaarten zetten op droge wijnen van klassieke druivenrassen. In het geval van Ehrhard is dat vooral Riesling. Zo ook met deze "Dornenkrone”. Deze Riesling is volgens ons echter eerder een krans van lentebloemen. Heerlijk floraal en fijn rins fruit in de neus en smaak. De selectieve handpluk van de biologische geteelde druiven van deze bijna 40 jaar oude wijngaard op de huidige locatie in Klosterley zorgen voor een optimale kwaliteit. Een langzame spontane gisting in het nieuwe vat van 1200 liter bij ongeveer 18° gedurende zes weken. Enkele maanden rijping op zijn eigen gist tot twee dagen voor het vullen met een hele zachte filtratie om juist die fruitige aroma's te behouden. Naturwein dus geen toegevoegd sulfiet hier. Hele zuivere en verfijnde Riesling. Puur natuur!

 

Korte omschrijving

Geen Doornenkroon maar Bloemenkrans. Heerlijk floraal en fijn rins fruit. Biologisch en zonder toegevoegd sulfiet. Echt een Ehrhard wijn, zoals alleen hij het kan.  Zijn Rheingau Riesling rules!  

Product specificaties

Artikelnummer 22807
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Riesling
Land Duitsland
Streek Rheingau
Appellatie Rüdesheim
Oogstjaar 2020
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Alcohol percentage 12
EAN doos 4031285000108
EAN fles 4031285000092