BIO Adorado de Menade magnum

Wit | Spanje | 1.5 L | N.v.t. | Doos 1 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Menade

Menade

De Pioniers van de Rueda maken spannende biologische wijnen, hoge kwaliteit Vin nature en dat alles met een natuurlijke vergisting en geen gebruik van koper in de wijngaarden.

Ricardo Sanz is een zesde generatie wijnmaker in de regio Rueda en samen met zijn broer Marco en zijn zus Alejandra begonnen ze met Bodega Ricardo Sanz in 2005. Bij Ricardo Sanz hebben ze een zeer moderne benadering van wijnmaken met als absolute focus het biologisch/organisch verbouwen van de inheemse variëteiten zoals de Verdejo. De Sanz familie in Rueda is legendarisch en hun belang in termen van innovatie mag niet worden onderschat. Elke generatie, die teruggaat tot 1860, is een pionier geweest op het gebied van innovatie. Van de eerste mechanische pers voor de productie van de eerste vers (niet-geoxideerde) wijnen van de regio. Zo is de huidige generatie als eerste gestart met biologisch werken in de Rueda en met natuurlijk vergistien en Vin Nature en werkt met zonder gebruik van koper en sulfiet in de wijngaarden


Website Sitios de Bodega

Bekijk Menade

BIO Adorado de Menade magnum

Wit | Spanje | 1.5 L | N.v.t. | Doos 1 stuks

Over de wijn

Amberkleurig. De geur overtuigend met oxidatieve tonen, noten en op de achtergrond gedroogd fruit. In de smaak zijn overeenkomsten met een amontillado sherry te ontdekken, mooi in balans, complex en bijzonder origineel. De lengte is bijna eindeloos.

Spijs & moment

Het is een ideale wijn als begeleider van diverse soorten soepen, wit vlees, blauwe vis (tonijn), wilde paddenstoelen en half belegen kazen. Het combineert perfect met groenten zoals asperges en artisjok.

Korte omschrijving

Een wijn voor liefhebbers, gemaakt volgens het solera systeem.

Overige informatie

Deze wijn is gemaakt volgens het "recept" uit het begin van de vorige eeuw. De eerste Adorado werd gemaakt in 1900 volgens het solera systeem. De ongefilterde most is volledig natuurlijk vergist. In het voorjaar ontstaat de flor (deksel van gist) en vindt verdere fermentatie plaats. Daarna wordt de flor verwijderd en de wijn iets versterkt met wijndistillaat. Het geheel wordt vervolgens volgens het solera systeem verder opgevoed waardoor er een oxidatie plaatsvindt die vergelijkbaar is met een amontillado sherry. De “moeder” solera van deze wijn is van de oogst 1967.

Product specificaties

Artikelnummer C76011
Kleur Wit
Type Versterkt
Druivenras Verdejo
Land Spanje
Streek Rueda
Appellatie Vino de la Tierra de Castilla y Leon
Oogstjaar N.v.t.
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 1.5
Serveertemperatuur 8 tot 12 graden
Assemblage Verdejo
Alcohol percentage 15.5
EAN doos
EAN fles 8437008963365