Peacock Wild Ferment Sauvignon Blanc

Wit | 0.75 L | 2023 | Zuid-Afrika | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Waterkloof

Waterkloof

In 1993 begon eigenaar Paul Boutinot zijn zoektocht naar een wijngaard met een duidelijk "terroir” signatuur. De Côte d'Or, Chablis, Paulliac, Barolo, kwamen door hun prijs niet in aanmerking. Hij moest dus een nieuwe klassieker vinden. Het duurde tien jaar om de zoektocht te beperken tot een klein gebied op de zuidelijke en koele hellingen van de Schapenberg, met uitzicht op False Bay in de Kaap. Waterkloof was geboren en het harde werk begon. De eerste oogst als Waterkloof was pas in 2005.

Vanaf het begin werd besloten dat de andere helft van de boerderij gereserveerd moest worden om de zeldzame en overvloedige natuurlijke vegetatie, fauna en flora (fynbos) op het terrein te behouden. Als logisch gevolg van deze inspanningen, werd in 2008 besloten om te beginnen met de ombouw van Waterkloof tot een volwaardige boerderij met geïntegreerde biologische en biologisch-dynamische landbouw. Demeter-gecertificeerd tegenwoordig alsook een van de eerste wijndomeinen in Zuid-Afrika die de WWF Biodiversity and Wine Initiative Champion-status ontving.

Waterkloof heeft een hele dierentuin die aan de wijnstokken werkt en het groene team bestaat uit paarden die worden gebruikt in plaats van tractoren om te ploegen, composteren, spuiten en oogsten. Runderen leveren mest voor biodynamische preparaten en compost. Schapen grazen in de wijngaarden, eten onkruid en verrijken de grond met stikstof en kalium uit hun mest. Kippen lopen vrij rond tussen de wijnstokken, eten snuitkevers en leggen verse eieren voor gebruik in het luxe restaurant van het, volledig regeneratieve, landgoed.

Ten slotte werd in 2009 een ultramoderne zwaartekrachtkelder, proeflokaal en restaurant gebouwd op de Schapenberg en begon Waterkloof zijn unieke wijnen over de hele wereld te exporteren. Waterkloof is heden ten dage de referentie voor Zuid-Afrikaanse wijnen met een European touch. Hun merken als False Bay, Peacock Wild Ferment en Circle of life zijn tegenwoordig garanties voor topkwaliteit en uniek in hun soort!


Website Waterkloof

Bekijk Waterkloof

Peacock Wild Ferment Sauvignon Blanc

Wit | 0.75 L | 2023 | Zuid-Afrika | Doos 6 stuks

Over de wijn

De druiven voor Peacock Wild Ferment Sauvignon Blanc komen uit het koelste kustgebied van Stellenbosch: de Schapenberg. In dit koelere en meer winderige gebied produceert de variëteit lagere opbrengsten en heeft een langere rijpingstijd, wat zorgt voor evenwichtige smaken, een fijn evenwicht en een lange afdronk. Er is ook een gedeelte fruit afkomstig van het beroemde Waterkloof Estate, Een frisse, maar elegante wijn met smaken van groene paprika, citroen en limoen. Het minerale hart tilt het geconcentreerde fruit op in de mond. Heerlijk bij gegrilde zeebaars met verse gemberwortel of zacht gekruide Thaise gerechten.

Korte omschrijving

Direct impact Sauvignon Blanc. Groene geuren en smaken: citroengras, bergamot. Gaat fijn bij gember en wat spicy eten. n

Product specificaties

Artikelnummer C89511
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Sauvignon Blanc
Land Zuid-Afrika
Streek Stellenbosch
Appellatie Stellenbosch
Oogstjaar 2023
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 16009650000508
EAN fles 6009650000501