Najaarsproeverij 2023

vrijdag 4 augustus 2023

SCHRIJF U HIER IN

  • Maandag 2 oktober 2023
  • Tijd: van 10.00 uur tot 16.00 uur
  • Locatie: Delta Wines - Exportweg 2 - Waddinxveen

 

MASTERCLASSES TIJDENS DE NAJAARSPROEVERIJ

Heeft u zich ingeschreven voor de Najaarsproeverij, vergeet dan niet om u te verzekeren van een plaats in één of meerdere van onderstaande zeer interessante masterclasses.

Living a Dream – Jubileum proeverij Waterkloof

Aanvang 9.30 uur – schrijf u hier in

20 Jaar geleden was het voor Paul Boutinot tijd om zijn droom te gaan verwezenlijken. Zijn hele leven was hij al actief in de wijnwereld met een prachtig bedrijf in Engeland, maar het maken van wijn moest zijn volgende stap worden. Hij verkocht zijn bedrijf en kocht een stuk grond met Zuid-Afrika. Het begin van Waterkloof. Dit mooie verhaal is de basis van onze eerste masterclass. Wie Paul Boutinot kent, weet dat zijn verhalen altijd boeien en het mooie is dat hij ook nog een aantal bijzondere en oude jaargangen heeft meegenomen om het jubileum met ons te vieren. We beginnen een half uur voor opening van de algemene proeverij, zodat u hier niets van hoeft te missen.

New Generation – Drie gepassioneerde jonge wijnmakers vertellen hun verhaal

Aanvang: 11.15 uur – UITVERKOCHT

Zuid-Afrika onderscheidt zich op dit moment in het bijzonder met wijnen gemaakt van Chenin Blanc en Syrah. In Swartland en het Ceres Plateau vinden geweldige ontwikkelingen plaats. In deze unieke masterclass brengen wij drie jonge wijnmakers samen die mede verantwoordelijk zijn voor dit succes. Callie Louw zal zijn nieuwe jaargang Porseleinberg Syrah presenteren (99 punten Tim Atkin). Bijzonder trots zijn wij dat twee rising stars, Bobby Wallace (Off the Record Syrah en Chenin Blanc) en Tim Hillock van Tim Hillock Wines hun bijzondere wijnen komen presenteren en exclusief via Pallas Wines op de Nederlandse markt willen brengen. Al de wijnen die wij zullen proeven tijdens deze masterclass zijn zeer exclusief en alleen in voorverkoop te verkrijgen. Als u aanwezig bent, heeft u de eerst kans.

Top Quality – Mark Kent presenteert Boekenhoutskloof

Aanvang:  13.00 uur – UITVERKOCHT

Al vele jaren is Mark Kent, wijnmaker en mede-eigenaar van Boekenhoutskloof een graag geziene gast op onze proeverijen. Ook dit jaar zal hij weer trots zijn wijnen presenteren. Wijnen die de allerhoogste scores binnenhalen. Of het nu vijf sterren in Platter’s Wine Guide is (Semillon 2020) of de meest recente beoordelingen van Tim Atkin oogst 2021 (alle wijnen 95! punten of meer) het is altijd absolute top. Tijdens deze masterclass zal Mark een aantal van deze bijzondere wijnen laten proeven en toelichten en ook het commerciële succes van The Chocolate Block komt ongetwijfeld voorbij. Een geweldig inspirerend begin van onze Najaarsproeverij. 

Biodynamic the Future – Jonathan Grieve (Avondale) en Barbara Melck  (Reyneke) geven hun visie

Aanvang 14.30 uur – UITVERKOCHT

In deze masterclass laten wij twee gepassioneerde wijnmakers aan het woord over biodynamische wijnbouw. Johathan Grieve van Avondale en Barbara Melck succesvol wijnmaker van Reyneke geven beiden hun visie op het maken van biodynamische wijnen en ondersteunen dit door het laten proeven van een aantal zeer representatieve voorbeelden van hun hand. Een prachtig slot van onze najaarsproeverij.