Les Enracinés Macon Chardonnay

Wit | Frankrijk | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Les Enracinés Macon Chardonnay

Terroirs et Talents

Het ontstaan van de vereniging “Terroirs et Talents” is vooral een verhaal van vriendschap en de ontmoeting tussen twee mannen: Hervé Dupond en Xavier Barbet. In 2007 hebben ze een vereniging opgericht. Vandaag is Terroirs et Talents dan ook een commerciële vereniging van verschillende familiedomeinen tussen Beaujolais en Mâconnais.  Terroirs et Talents brengt de wijnen met hun eigen etiket op de markt. Elk landgoed behoudt zijn unieke identiteit, met als achtergrond de signatuur van wijnen met een sterk karakter, nauwkeurig, genereus, elegant en met goed rijp fruit. Beide domeinen werken biologisch.

Coenecoop voert de wijnen van Domaine Romy alsmede Château de la Terrière.

De wijnstokken van Domaine Romy bevinden zich in de Pierres Dorées, een regio die hier bekend staat als "Frans Toscane", op klei-kalksteenbodems met een okergele kleur. Deze grondsoort is ook bijzonder geschikt voor de teelt van de Chardonnay-druivensoort.

Nicolas Romy heeft ook een geologisch onderzoek laten uitvoeren door een gerenommeerde geobioloog die hem bewijst dat bepaalde percelen van zijn wijnstokken dezelfde kenmerken hebben als in Volnay, in de Bourgogne. Vandaar het idee om Pinot Noir te planten, waarvan de eerste oogst in 2015 werd gemaakt. Een groot succes mogen we wel zeggen.

Het Château de la Terrière staat sinds de 14e eeuw tegenover de Mont Brouilly, in Cercié in het hart van de historische Beaujolais. Tegenwoordig is het een van de oudste landgoederen in de regio.

Het wordt nu beheerd door Grégory Barbet. Zijn doel: de wijn de tijd geven om zich volledig uit te drukken, om zo wijnen te produceren met een sterk verouderingspotentieel.

Bekijk Terroirs et Talents

Les Enracinés Macon Chardonnay

Wit | Frankrijk | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Hier geen flauwe snoepjes Chardonnay maar een wijn met zelfs meerdere gezichten. Serveer je hem aan de koele kant dan laat ie zijn mineralige, haast Chablis-achtige kant zien. Een half uur in de karaf op een graad of 12 en je ervaart een dikke romige kwaliteit Bourgogne. Groene appel, perzik, een klein botertje maar vooral kalkimpressie en strak zuurtje doen het hem.  O ja, bio en zonder toegevoegd sulfiet, dus het kan wel blijkbaar! Een diepgeworteld gevoel van geluk bij deze wijn. Bij gegrilde octopussalade, gegratineerde mosseltjes voelt die zich op zijn plaats.

Korte omschrijving

Mineralige klasse Macon, geen sulfiet, groene appel, kalkimpressie en klein botertje.

Overige informatie

De druiven van deze wijn zijn afkomstig van een wijngaard in het dorp Chardonnay. Waar de Chardonnay druif al werd verbouwd in de 16e eeuw door de monniken van Cluny.

Product specificaties

Artikelnummer C12605
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Chardonnay
Land Frankrijk
Streek Bourgogne
Appellatie Mâcon-Chardonnay
Oogstjaar 2022
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 11 graden
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 3343131001810
EAN fles 3343132498459