Invincible Numero Uno tinto

Rood | Portugal | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Invincible Numero Dois tinto

Companhia del Vinhos Invencível

Wijnmakers Rita Marques (Portugal) en Marc Kent (Zuid-Afrika) hebben samen al vele jaren wijnprojecten met elkaar gedaan zowel in Portugal als in Zuid-Afrika. In 2020 is er een nieuwe fase in hun samenwerking gerealiseerd. Zij kochten een wijngaard in Casais do Douro waar zij nu hun eerste eiigen gezamenlijke wijnen maken.

Bekijk Companhia del Vinhos Invencível

Invincible Numero Uno tinto

Rood | Portugal | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Rita Marques (Conceito) en Marc Kent, (Boekenhoutskloof) , 2 wijngrootheden bundelden hier in de Douro  hun krachten. Of ze nu dan ook samen onoverwinnelijk zijn, is natuurlijk de vraag...maar met hun Invincible Number One red zetten ze wel een duidelijk piketpaaltje daar in de Douro.

Gemaakt van de traditionele lokale druiven Touriga Nacional, Touriga Franca en Tinta Roriz van gemiddeld 30 jaar oude wijnstokken. Gedeeltelijk traditioneel voetgetreden gemaakt in de lagares en gedeeltelijk in RVS. Vervolgens een opvoeding van 16 maanden op ouder eikenhout.

Dit zorgt voor een wijn met veel structuur. Mooi zwart fruit zoals kers en braam in de neus en welke direct uitnodigt. Complex in smaak en geur en gefocust met net genoeg tannine op het eind. Een wijn om eens te drinken bij een Portugees-Braziliaans gerecht zoals een Feijoada stoofschotel. Kan gelukkig ook prima bij een zomerse Barbecue.

Korte omschrijving

Zuid Afrikaans -Portugese samenwerking zorgt voor de best of both worlds. Veel kers, braam met stevige structuur. Tikje tannines. En toch drink je het glas zo leeg....

Product specificaties

Artikelnummer C77084
Kleur Rood
Type Stil
Land Portugal
Streek Douro
Appellatie Douro
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Touriga Nacional, Touriga Franca en Tinta Roriz
Alcohol percentage 14
EAN doos 15600215330071
EAN fles 5600215330104