Herr Ehrhard unfiltered Riesling trocken

Wit | Duitsland | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Herr Ehrhard unfiltered Riesling trocken

Carl Ehrhard

Carl Ehrhard en zijn familie verzorgen 22 hectare Riesling en Spätburgunder verspreid over zes uitstekende wijngaarden rond de stad Rüdesheim. Het landgoed is in 1815 gesticht door de familie Ehrhard en wordt sinds 1998 gerund door Carl en zijn charmante vrouw Petra. De Ehrhards streven ernaar om wijnen te maken met persoonlijkheid die het unieke karakter van hun wijngaarden tot uitdrukking brengen. En met succes!! Carl Ehrhard is de enige Duitse wijnmakerij die door wijnrecensent Eichelmann alsook door wijnmagazine Vinum wordt onderscheiden als de "Aufsteiger des Jahres”.

De zes wijngaarden in hun bezit - Berg Rottland, Berg Roseneck, Bischofsberg, Kirchenpfad, Klosterberg en Klosterlay liggen aan de steile oevers van de Rijn en worden onderhouden zonder het gebruik van kunstmest of herbiciden. In de wijnmakerij omarmen de Ehrhards traditionele methoden en behouden ze de fruitzuiverheid door minimale tussenkomst. De fermentatie vindt op natuurlijke wijze plaats zonder toevoeging van gisten.  Deze precieze, krachtige wijnen zijn levendig en fris in hun jeugd en ontwikkelen een grote diepte en karakter terwijl ze hun helderheid behouden naarmate ze ouder worden.


Website Weingut Carl Ehrhard

Bekijk Carl Ehrhard

Herr Ehrhard unfiltered Riesling trocken

Wit | Duitsland | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Over de wijn

In tegenstelling tot Frau Ehrhard heeft Herr Ehrhard niet op zijn schillen gelegen. Geen Orange wijn dus. Wel 13 maanden op zijn lie gelegen in oud eiken en ook ongefilterd gebotteld. Beetje ruig is die wel dus....

Aanvankelijk vol citroengeur, die dan overgaat in grapefruit-sinaasappel, met een vleugje amandel/haver. Uiteindelijk laat Herr Ehrhard zich toch van zijn zachte kant zien. Wat molliger, fruitiger en iets zoeter dan de frisse, pittige citrusneus doet vermoeden; ten slotte wat groene kruiden als borage en lavas. Aperitief wijn, mag ook lekker bij pomelo-krabsalade.

Korte omschrijving

Spontaan vergiste en ongefilterde Heer. Zacht karakter, mollig, beetje off dry. Limoen, grapefruit. Top bij Vietnamees.

Product specificaties

Artikelnummer 22605
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Riesling
Land Duitsland
Streek Rheingau
Appellatie Rüdesheim
Oogstjaar 2022
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Alcohol percentage 12
EAN doos 4031285000542
EAN fles 4031285000535