Herr Ehrhard unfiltered Riesling trocken

Wit | Duitsland | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Herr Ehrhard unfiltered Riesling trocken

Carl Ehrhard

Carl Ehrhard belichaamt de nieuwe generatie Duitse wijnmakers, die zich specialiseren in droge wijnen van klassieke druivenrassen zoals Riesling en Spätburgunder. Hij is gevestigd in Rüdesheim (Rheingau).

Carl Ehrhard belichaamt de nieuwe generatie Duitse wijnmakers, die al hun kaarten zetten op droge wijnen van klassieke druivenrassen. In het geval van Ehrhard is dat vooral Riesling. Zijn weingut is namelijk gevestigd in Rüdesheim, een van de belangrijkste gemeentes in de Rheingau en daarmee automatisch een Rieslingbolwerk bij uitstek. Ehrhard bezit er percelen op de hellingen van de Rüdesheimer Berg. Hij vinifieert zijn Rieslings in een overwegend droge stijl - 'trocken' of 'feinherb' (fractie minder droog) - met het oog op consumptie aan tafel. Behalve Riesling produceert hij ook een interessante Spätburgunder, de Duitse versie van Pinot Noir. Na Riesling is dit de meest aangeplante druif van de Rheingau.


Website Weingut Carl Ehrhard

Bekijk Carl Ehrhard

Herr Ehrhard unfiltered Riesling trocken

Wit | Duitsland | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Over de wijn

De geur is expressief met in het begin citroen, overgaand naar grapefruit en sinaasappel. De smaak is rond en sappig met een plezierige kruidigheid aan het eind. Een zeer toegankelijke Riesling.

Korte omschrijving

Droge en ongefilterde Riesling die ook jong al zeer toegankelijk is.

Overige informatie

De druiven zijn afkomstig van een bijna 40 jaar oude wijngaard “Drachenstein”. Na de spontane fermentatie verblijft de wijn 13 maanden on houten vaten in contact met de fijne droesem om vervolgens ongefilterd gebotteld te worden voor de optimale smaakervaring.

Product specificaties

Artikelnummer 22605
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Riesling
Land Duitsland
Streek Rheingau
Appellatie Rüdesheim
Oogstjaar 2018
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Alcohol percentage 12
EAN doos 4031285000320
EAN fles 4031285000535