False Bay Bush Vine Pinotage

Rood | 0.75 L | 2022 | Zuid-Afrika | 2016 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Waterkloof

Waterkloof

In 1993 begon eigenaar Paul Boutinot zijn zoektocht naar een wijngaard met een duidelijk "terroir” signatuur. De Côte d'Or, Chablis, Paulliac, Barolo, kwamen door hun prijs niet in aanmerking. Hij moest dus een nieuwe klassieker vinden. Het duurde tien jaar om de zoektocht te beperken tot een klein gebied op de zuidelijke en koele hellingen van de Schapenberg, met uitzicht op False Bay in de Kaap. Waterkloof was geboren en het harde werk begon. De eerste oogst als Waterkloof was pas in 2005.

Vanaf het begin werd besloten dat de andere helft van de boerderij gereserveerd moest worden om de zeldzame en overvloedige natuurlijke vegetatie, fauna en flora (fynbos) op het terrein te behouden. Als logisch gevolg van deze inspanningen, werd in 2008 besloten om te beginnen met de ombouw van Waterkloof tot een volwaardige boerderij met geïntegreerde biologische en biologisch-dynamische landbouw. Demeter-gecertificeerd tegenwoordig alsook een van de eerste wijndomeinen in Zuid-Afrika die de WWF Biodiversity and Wine Initiative Champion-status ontving.

Waterkloof heeft een hele dierentuin die aan de wijnstokken werkt en het groene team bestaat uit paarden die worden gebruikt in plaats van tractoren om te ploegen, composteren, spuiten en oogsten. Runderen leveren mest voor biodynamische preparaten en compost. Schapen grazen in de wijngaarden, eten onkruid en verrijken de grond met stikstof en kalium uit hun mest. Kippen lopen vrij rond tussen de wijnstokken, eten snuitkevers en leggen verse eieren voor gebruik in het luxe restaurant van het, volledig regeneratieve, landgoed.

Ten slotte werd in 2009 een ultramoderne zwaartekrachtkelder, proeflokaal en restaurant gebouwd op de Schapenberg en begon Waterkloof zijn unieke wijnen over de hele wereld te exporteren. Waterkloof is heden ten dage de referentie voor Zuid-Afrikaanse wijnen met een European touch. Hun merken als False Bay, Peacock Wild Ferment en Circle of life zijn tegenwoordig garanties voor topkwaliteit en uniek in hun soort!


Website Waterkloof

Bekijk Waterkloof

False Bay Bush Vine Pinotage

Rood | 0.75 L | 2022 | Zuid-Afrika | 2016 | Doos 6 stuks

Over de wijn

De False Bay Bush Vine Pinotage is niet van geïrrigeerde, overvolle, hete en gestreste wijngaarden. De, duurzaam verbouwde, wijngaarden liggen aan de kust en ondergaan altijd een fris briesje van Atlantische oceaan. De droog gekweekte bush-wijnstokken hebben ruim de tijd gehad om zich aan te passen en zich prima op hun plaats te voelen. En uiteraard bij False Bay: alles ”handpicked”, spontane gisting, wilde gisten en op vat gerijpt.  De wijn heeft misschien daarom wel die lekkere sappige 'Pinot ’stijl. Hier geen rustieke “smoky” tonen, maar rijk en zacht met kruidig rood fruit in de neus. In de smaak sappig rood fruit met zachte tannines. Heerlijk bij boerenpaté en croute.

Korte omschrijving

Sappige stijl Pinot . Licht kruidig, zacht rood bosfruit, drinkt weg als goede Beaujolais.

Overige informatie

Decanter - 93 punten (2020)
“Appealing blackberry, violet, sour cherry and savoury herbs. Lovely definition. Firm yet elegant tannins. Drink 2022-2030. 93/100”

Product specificaties

Artikelnummer C89565
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Pinotage
Land Zuid-Afrika
Streek Coastal Region
Appellatie Coastal Region
Oogstjaar 2016
Oogstjaar 2022
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Alcohol percentage 14.5
EAN doos 16009650000171
EAN fles 6009650000174