Domaine Romy Vin Nature à Butiner

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Domaine Romy Vin Nature à Butiner

Terroirs et Talents

Het ontstaan van de vereniging “Terroirs et Talents” is vooral een verhaal van vriendschap en de ontmoeting tussen twee mannen: Hervé Dupond en Xavier Barbet. In 2007 hebben ze een vereniging opgericht. Vandaag is Terroirs et Talents dan ook een commerciële vereniging van verschillende familiedomeinen tussen Beaujolais en Mâconnais.  Terroirs et Talents brengt de wijnen met hun eigen etiket op de markt. Elk landgoed behoudt zijn unieke identiteit, met als achtergrond de signatuur van wijnen met een sterk karakter, nauwkeurig, genereus, elegant en met goed rijp fruit. Beide domeinen werken biologisch.

Coenecoop voert de wijnen van Domaine Romy alsmede Château de la Terrière.

De wijnstokken van Domaine Romy bevinden zich in de Pierres Dorées, een regio die hier bekend staat als "Frans Toscane", op klei-kalksteenbodems met een okergele kleur. Deze grondsoort is ook bijzonder geschikt voor de teelt van de Chardonnay-druivensoort.

Nicolas Romy heeft ook een geologisch onderzoek laten uitvoeren door een gerenommeerde geobioloog die hem bewijst dat bepaalde percelen van zijn wijnstokken dezelfde kenmerken hebben als in Volnay, in de Bourgogne. Vandaar het idee om Pinot Noir te planten, waarvan de eerste oogst in 2015 werd gemaakt. Een groot succes mogen we wel zeggen.

Het Château de la Terrière staat sinds de 14e eeuw tegenover de Mont Brouilly, in Cercié in het hart van de historische Beaujolais. Tegenwoordig is het een van de oudste landgoederen in de regio.

Het wordt nu beheerd door Grégory Barbet. Zijn doel: de wijn de tijd geven om zich volledig uit te drukken, om zo wijnen te produceren met een sterk verouderingspotentieel.

Bekijk Terroirs et Talents

Domaine Romy Vin Nature à Butiner

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Over de wijn

De Vin Nature à Butiner is afkomstig van een selectie van oude wijnstokken, ongeveer 50 jaar oud. Komt van een verweerde rode granietbodem. Deze wijn is inderdaad om je aan te laven! Helemaal als je weet dat die ook nog zonder toegevoegde sulfiet is gemaakt.

 Deze doordrinker heeft een intens robijnrode kleur. Een zeer zuivere en mineralige wijn met hints van violet en granaatappel, pioenroos en framboos. Deze wijn geeft je gewoon weer energie! Misschien lichtjes koelen. Top bij een plateau charcuterie.

Korte omschrijving

Vin nature, géén toegevoegd sulfiet, mineralig ,rood fruit. Evenwichtig en vol in zijn energie.

Overige informatie

"A wine that does what it says on the label, which roughly translates as foraged wine that’s produced without added sulphites, although, as the image shows, it’s the local bees that are doing the foraging rather than humans. A superb example of Beaujolais Villages wine, it has those inherent and supple flavours of blackcurrant and red currant along with floral notes and hints of black pepper and spice. It’s one to partner with any red meat dish or a strong French cheese." - Independent 2023

Product specificaties

Artikelnummer C12603
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Gamay
Land Frankrijk
Streek Beaujolais
Appellatie Beaujolais-Villages
Oogstjaar 2022
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 03343131001773
EAN fles 3343132498503