Domaine Romy Les Pierres Dorées Beaujolais rouge

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Domaine Romy Les Pierres Dorées Beaujolais rouge

Terroirs et Talents

Het ontstaan van de vereniging “Terroirs et Talents” is vooral een verhaal van vriendschap en de ontmoeting tussen twee mannen: Hervé Dupond en Xavier Barbet. In 2007 hebben ze een vereniging opgericht. Vandaag is Terroirs et Talents dan ook een commerciële vereniging van verschillende familiedomeinen tussen Beaujolais en Mâconnais.  Terroirs et Talents brengt de wijnen met hun eigen etiket op de markt. Elk landgoed behoudt zijn unieke identiteit, met als achtergrond de signatuur van wijnen met een sterk karakter, nauwkeurig, genereus, elegant en met goed rijp fruit. Beide domeinen werken biologisch.

Coenecoop voert de wijnen van Domaine Romy alsmede Château de la Terrière.

De wijnstokken van Domaine Romy bevinden zich in de Pierres Dorées, een regio die hier bekend staat als "Frans Toscane", op klei-kalksteenbodems met een okergele kleur. Deze grondsoort is ook bijzonder geschikt voor de teelt van de Chardonnay-druivensoort.

Nicolas Romy heeft ook een geologisch onderzoek laten uitvoeren door een gerenommeerde geobioloog die hem bewijst dat bepaalde percelen van zijn wijnstokken dezelfde kenmerken hebben als in Volnay, in de Bourgogne. Vandaar het idee om Pinot Noir te planten, waarvan de eerste oogst in 2015 werd gemaakt. Een groot succes mogen we wel zeggen.

Het Château de la Terrière staat sinds de 14e eeuw tegenover de Mont Brouilly, in Cercié in het hart van de historische Beaujolais. Tegenwoordig is het een van de oudste landgoederen in de regio.

Het wordt nu beheerd door Grégory Barbet. Zijn doel: de wijn de tijd geven om zich volledig uit te drukken, om zo wijnen te produceren met een sterk verouderingspotentieel.

Bekijk Terroirs et Talents

Domaine Romy Les Pierres Dorées Beaujolais rouge

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Geproduceerd uit wijngaarden met een uitstekende wijnstokleeftijd (50+ jaar). Dit is een klassieke, vrolijk fruitige Beaujolais maar met een zeer indrukwekkende diepte en smaak.

Bruisend van frambozen- en aalbesfruit samen met een zacht vleugje peper. Elegant, aromatisch en fris. Mooie ronding en geen hardheid. De smaak is rond en sappig met aroma's van frambozen en rode bessen.  Combineer het met terrines, vleeswaren en gegrilde vis. Voor een lichtere combinatie, probeer een groente tian (Provençaals gerecht).

Korte omschrijving

50+ Jaar oude wijnstokken zorgen voor intense Beaujolais beleving. Veel diepte en smaak.

Product specificaties

Artikelnummer C12602
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Gamay
Land Frankrijk
Streek Beaujolais
Appellatie Beaujolais
Oogstjaar 2022
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 03343131001346
EAN fles 3343132497193