Domaine Romy Bourgogne Pinot Noir

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Domaine Romy Bourgogne Pinot Noir

Terroirs et Talents

Het ontstaan van de vereniging “Terroirs et Talents” is vooral een verhaal van vriendschap en de ontmoeting tussen twee mannen: Hervé Dupond en Xavier Barbet. In 2007 hebben ze een vereniging opgericht. Vandaag is Terroirs et Talents dan ook een commerciële vereniging van verschillende familiedomeinen tussen Beaujolais en Mâconnais.  Terroirs et Talents brengt de wijnen met hun eigen etiket op de markt. Elk landgoed behoudt zijn unieke identiteit, met als achtergrond de signatuur van wijnen met een sterk karakter, nauwkeurig, genereus, elegant en met goed rijp fruit. Beide domeinen werken biologisch.

Coenecoop voert de wijnen van Domaine Romy alsmede Château de la Terrière.

De wijnstokken van Domaine Romy bevinden zich in de Pierres Dorées, een regio die hier bekend staat als "Frans Toscane", op klei-kalksteenbodems met een okergele kleur. Deze grondsoort is ook bijzonder geschikt voor de teelt van de Chardonnay-druivensoort.

Nicolas Romy heeft ook een geologisch onderzoek laten uitvoeren door een gerenommeerde geobioloog die hem bewijst dat bepaalde percelen van zijn wijnstokken dezelfde kenmerken hebben als in Volnay, in de Bourgogne. Vandaar het idee om Pinot Noir te planten, waarvan de eerste oogst in 2015 werd gemaakt. Een groot succes mogen we wel zeggen.

Het Château de la Terrière staat sinds de 14e eeuw tegenover de Mont Brouilly, in Cercié in het hart van de historische Beaujolais. Tegenwoordig is het een van de oudste landgoederen in de regio.

Het wordt nu beheerd door Grégory Barbet. Zijn doel: de wijn de tijd geven om zich volledig uit te drukken, om zo wijnen te produceren met een sterk verouderingspotentieel.

Bekijk Terroirs et Talents

Domaine Romy Bourgogne Pinot Noir

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Deze Bourgogne komt van de Pinot Noir. Niet zo gek, zult u denken want dat is standaard. Echter, Deze komt uit het zuidelijke puntje van de Beaujolais. Gamay druiven- land dus. De bodem is hier zeer voor deze druif geschikt en de familie Romy zorgt met zijn gecertificeerde biologische aanpak voor de rest. 

Het resultaat mag er zijn! Heerlijk open neus met veel fruit. The usual suspects als kers, framboos komen gul naar voren. Crispy en soepel in de mond. Klassieker voor bij Steak Tartare of een paté “en croute”

Korte omschrijving

Pinot uit de Beaujolais, gul, open met veel rood fruit.

Product specificaties

Artikelnummer C12601
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Pinot Noir
Land Frankrijk
Streek Bourgogne
Appellatie Bourgogne
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 03343131001803
EAN fles 3343132498237