Diorama Ribera del Duero

Rood | Spanje | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO-DEM Diorama Chardonnay

Pinord

Pinord is één van de meest gerespecteerde bedrijven in de regio Penedès dankzij een traditie die meer dan 150 jaar teruggaat. Het wijnhuis is geen kleine speler en produceert tegenwoordig bijna drie miljoen flessen per jaar. De naam van hun wijngaarden inspireerde de familie Tetas om de naam van het bedrijf te creëren: "Pi del Nord" (Dennenboom van het noorden). Tegenwoordig zijn al hun wijngaarden volledig omgevormd tot gecertificeerde biologische landbouw. Ze liggen bij Vilafranca del Penedès. De grondsoorten variëren van klei, kalksteen tot zand en vereisen dat de wijnstokken op verschillende diepten worden geplant. Het mediterrane klimaat is mild in de winter en de zomer en de valleien in het zuiden profiteren van de weinige regenval. Veel wijnen worden gemaakt van inheemse druivenrassen zoals bijvoorbeeld de Xarel.lo en Macabeo. Uiteraard blijft de familie innoveren en experimenteren met diverse wijnen. Daarom was Bodegas Pinord de pionier in de introductie van Cabernet Sauvignon en Merlot in de regio. En omdat de familie zo van pionieren houdt hebben zij inmiddels ook wijngaarden in andere wijnstreken zoals Montsant en Priorat.


Website Bodegas Pinord

Bekijk Pinord

Diorama Ribera del Duero

Rood | Spanje | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Hier geen zware jongen uit Ribera del Duero, maar juist eentje met een hoge doordrinkbaarheid. 100% Tempranillo. Biologisch verbouwd. Intense kersenrode kleur, in de neus is die goed complex en vullend. Aromatisch fruit met rode bessen en tegelijkertijd een hint van zoethout. Ook wat vanille en specerijen. Lekker soepel in de mond. Duidelijk wat houtbeleving ook zonder direct stroef te worden. Gaat bij erg veel gerechten, hij voegt zich prima! Varkensrib, konijnstoof en een Boeuf Bourguignonne. Makkelijk in te zetten. Prima ook voor het stukje kaas na de maaltijd.

Korte omschrijving

Vriendelijk rood uit Ribera de Duero, Niet zwaar op de hand maar zeer verteerbaar. Biologisch. Aromatisch, rood fruit en duidelijk wat houtimpressies. Voegt zich makkelijk bij veel gerechten.

Product specificaties

Artikelnummer C35045
Kleur Rood
Land Spanje
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Inhoud 0.75
Alcohol percentage 14.5
EAN doos 8410631652189
EAN fles 8410631650185