Château de la Terrière Vin Sauvage à Poil

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Château de la Terrière Vin Sauvage à Poil

Terroirs et Talents

Het ontstaan van de vereniging “Terroirs et Talents” is vooral een verhaal van vriendschap en de ontmoeting tussen twee mannen: Hervé Dupond en Xavier Barbet. In 2007 hebben ze een vereniging opgericht. Vandaag is Terroirs et Talents dan ook een commerciële vereniging van verschillende familiedomeinen tussen Beaujolais en Mâconnais.  Terroirs et Talents brengt de wijnen met hun eigen etiket op de markt. Elk landgoed behoudt zijn unieke identiteit, met als achtergrond de signatuur van wijnen met een sterk karakter, nauwkeurig, genereus, elegant en met goed rijp fruit. Beide domeinen werken biologisch.

Coenecoop voert de wijnen van Domaine Romy alsmede Château de la Terrière.

De wijnstokken van Domaine Romy bevinden zich in de Pierres Dorées, een regio die hier bekend staat als "Frans Toscane", op klei-kalksteenbodems met een okergele kleur. Deze grondsoort is ook bijzonder geschikt voor de teelt van de Chardonnay-druivensoort.

Nicolas Romy heeft ook een geologisch onderzoek laten uitvoeren door een gerenommeerde geobioloog die hem bewijst dat bepaalde percelen van zijn wijnstokken dezelfde kenmerken hebben als in Volnay, in de Bourgogne. Vandaar het idee om Pinot Noir te planten, waarvan de eerste oogst in 2015 werd gemaakt. Een groot succes mogen we wel zeggen.

Het Château de la Terrière staat sinds de 14e eeuw tegenover de Mont Brouilly, in Cercié in het hart van de historische Beaujolais. Tegenwoordig is het een van de oudste landgoederen in de regio.

Het wordt nu beheerd door Grégory Barbet. Zijn doel: de wijn de tijd geven om zich volledig uit te drukken, om zo wijnen te produceren met een sterk verouderingspotentieel.

Bekijk Terroirs et Talents

Château de la Terrière Vin Sauvage à Poil

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Over de wijn

À poil! Naakt! Inderdaad hier totaal geen overbodige opsmuk. Het is zoals het is. Take it or leave it. Van een perceel van 2 ha genaamd 'La Sibérie', gelegen in de appellatie Régnié en geplant in 1911. Deze oude wijnstokken produceren kleine opbrengsten van kleine, maar zeer gezonde en sterke bessen.

Een fruitige, pure en minerale wijn met viooltjes, donkere bessen en in de afdronk wat zwarte peper. Beetje tannines en frisse afdronk. Vin Nature. Eerlijk en puur spul. Ok, take it dan maar! Zet er een salade met gerookte eendenborst bij en open die fles!

Korte omschrijving

Beaujolais zonder opsmuk. Vin Nature. Stokken uit 1911. Viooltjes, zwarte bes. Tikkeltje tannine voor de grip.

Product specificaties

Artikelnummer C12607
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Gamay
Land Frankrijk
Streek Beaujolais
Appellatie Régnié
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 15 tot 17 graden
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 3343131001674
EAN fles 3343132498190