Château de la Terrière Pinot Noir Sauvage

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Domaine Romy Bourgogne Pinot Noir

Terroirs et Talents

Het ontstaan van de vereniging “Terroirs et Talents” is vooral een verhaal van vriendschap en de ontmoeting tussen twee mannen: Hervé Dupond en Xavier Barbet. In 2007 hebben ze een vereniging opgericht. Vandaag is Terroirs et Talents dan ook een commerciële vereniging van verschillende familiedomeinen tussen Beaujolais en Mâconnais.  Terroirs et Talents brengt de wijnen met hun eigen etiket op de markt. Elk landgoed behoudt zijn unieke identiteit, met als achtergrond de signatuur van wijnen met een sterk karakter, nauwkeurig, genereus, elegant en met goed rijp fruit. Beide domeinen werken biologisch.

Coenecoop voert de wijnen van Domaine Romy alsmede Château de la Terrière.

De wijnstokken van Domaine Romy bevinden zich in de Pierres Dorées, een regio die hier bekend staat als "Frans Toscane", op klei-kalksteenbodems met een okergele kleur. Deze grondsoort is ook bijzonder geschikt voor de teelt van de Chardonnay-druivensoort.

Nicolas Romy heeft ook een geologisch onderzoek laten uitvoeren door een gerenommeerde geobioloog die hem bewijst dat bepaalde percelen van zijn wijnstokken dezelfde kenmerken hebben als in Volnay, in de Bourgogne. Vandaar het idee om Pinot Noir te planten, waarvan de eerste oogst in 2015 werd gemaakt. Een groot succes mogen we wel zeggen.

Het Château de la Terrière staat sinds de 14e eeuw tegenover de Mont Brouilly, in Cercié in het hart van de historische Beaujolais. Tegenwoordig is het een van de oudste landgoederen in de regio.

Het wordt nu beheerd door Grégory Barbet. Zijn doel: de wijn de tijd geven om zich volledig uit te drukken, om zo wijnen te produceren met een sterk verouderingspotentieel.

Bekijk Terroirs et Talents

Château de la Terrière Pinot Noir Sauvage

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Een wilde jongen deze kleine Bourgogne? Intense en aantrekkelijke neus met aroma's van pioenrozen, rood fruit en een vleugje zoethout. In de mond is de wijn rijk, met zijdezachte tannine en beetje 'funky’ tonen. Oh yeah, een beetje on the wild side is deze bio wijn wel. Misschien door zijn sulfietvrije vinificatie? In ieder geval een heerlijke relaxte wegdrinker! Voor zo licht gekoeld bij de lunch of bij de picknick. Heerlijk met een geroosterd kippetje.

Korte omschrijving

Sulfietvrije Bio-wijn. Rijk, veel rood fruit en een klein rafelrandje. Zeer plezierige doordrinker.

Product specificaties

Artikelnummer C12606
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Pinot Noir
Land Frankrijk
Streek Bourgogne
Appellatie Coteaux Bourguignois
Oogstjaar 2018
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 3343131001964
EAN fles 3343132498527