Carl Ehrhard Blanc de Noirs Spätburgunder

Wit | 0.75 L | 2023 | Duitsland | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Carl Ehrhard Old School Riesling Trocken

Carl Ehrhard

Carl Ehrhard en zijn familie verzorgen 22 hectare Riesling en Spätburgunder verspreid over zes uitstekende wijngaarden rond de stad Rüdesheim. Het landgoed is in 1815 gesticht door de familie Ehrhard en wordt sinds 1998 gerund door Carl en zijn charmante vrouw Petra. De Ehrhards streven ernaar om wijnen te maken met persoonlijkheid die het unieke karakter van hun wijngaarden tot uitdrukking brengen. En met succes!! Carl Ehrhard is de enige Duitse wijnmakerij die door wijnrecensent Eichelmann alsook door wijnmagazine Vinum wordt onderscheiden als de "Aufsteiger des Jahres”.

De zes wijngaarden in hun bezit - Berg Rottland, Berg Roseneck, Bischofsberg, Kirchenpfad, Klosterberg en Klosterlay liggen aan de steile oevers van de Rijn en worden onderhouden zonder het gebruik van kunstmest of herbiciden. In de wijnmakerij omarmen de Ehrhards traditionele methoden en behouden ze de fruitzuiverheid door minimale tussenkomst. De fermentatie vindt op natuurlijke wijze plaats zonder toevoeging van gisten.  Deze precieze, krachtige wijnen zijn levendig en fris in hun jeugd en ontwikkelen een grote diepte en karakter terwijl ze hun helderheid behouden naarmate ze ouder worden.


Website Weingut Carl Ehrhard

Bekijk Carl Ehrhard

Carl Ehrhard Blanc de Noirs Spätburgunder

Wit | 0.75 L | 2023 | Duitsland | Doos 6 stuks

Over de wijn

Wit wijn van Ehrhardts rode Spätburgunder. Direct geperst zonder inweking dus. Daarna fermentatie en maar voor de helft de malolactisch vergisting ondergaan. Om nog die spanning erin te houden met een zuurtje op het eind. Een delicate witte wijn (met slechts een vleugje roze tint),

In de mond is het romig en soepel met weelderige smaken van granny smith, meloen en kiwi met een ietsie pietsie framboos. Een licht romige structuur, maar in evenwicht gehouden door een frisse zuurgraad. Serieus lekker en leuk. Jong drinken. En lekker laag in de alcohol (11,5%) ook! Voegt zich bij veel gerechten. Salades, gerookte zalm op een blini en ook kleine witschimmel kaasjes.

Korte omschrijving

Wit van rood, vleugje roze. Weelderig mondgevoel. Appel, meloen, kiwi. Verantwoorde doordrinker.

Product specificaties

Artikelnummer 22440
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Pinot Noir
Land Duitsland
Streek Rheingau
Appellatie Rüdesheim
Oogstjaar 2023
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Assemblage Spätburgunder
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 4031285000245
EAN fles 4031285000238