Côte du Danube Chardonnay

Wit | Bulgarije | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Côte du Danube Chardonnay

Burgozone

Voor velen niet bekend maar Bulgarije heeft een eeuwenlange wijntraditie.  Al voor de val van het ijzeren gordijn was het, het eerste Oostblokland dat zijn wijnindustrie afstemde op de markt in Noordwest-Europa.  Al in de jaren '60 werden wijngaarden met 'internationale' druivenrassen aangeplant. Château Burgozone zelf is gelegen in het Noorden van Bulgarije op 150 kilometer van de hoofdstad Sofia. De wijngaarden (100 ha) zijn aangeplant op de steile Zuidhellingen van de Donau rivier. Dit geeft een uniek microklimaat.

Château Burgozone is een zeer jong wijnhuis dat gelijk hoog inzet. Kosten nog moeite werden gespaard bij de realisatie van de indrukwekkende wijnkelders en de aanplant van de wijngaarden. Burgozone is ook de eerste en enige Bulgaarse witte wijnproducent die 91 punten heeft gekregen van Wine Enthusiast, naast de verschillende 90 punten die ze voor hun andere wijnen hebben ontvangen. Daarnaast zijn ze zeer productief en succesvol met de vrij nieuwe Marselan druif die een kruising van de Cabernet Sauvignon druif en de Grenache is. De stijl van de wijnen wordt volgens Château Burgozone zelf gekenmerkt door de 3F's - Fris, Fruitig en Fijn. Nazdrave ! 

Website: Burgozone

Bekijk Burgozone

Côte du Danube Chardonnay

Wit | Bulgarije | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

  • 2022 Concours Mondial de Bruxelles - Zilveren medaille

Over de wijn

Een echte Côte du Danube! Wijngaarden langs de Donau dus uit runner up Bulgarije. Ondertussen  wel mooi biologisch, uitstekend wijngaardmanagement, hypermoderne kelder en geen last van de remmende voorsprong hier van het aloude communisme. De Chardonnay met een super prijs-kwaliteit heeft een citroengele kleur. Heerlijke intense en een aanhoudend aroma van steen- en tropisch fruit als ananas in geur en smaak. Zeer frisse aangename afdronk. Prima voor het aperitief maar ook lekker bij Waldorf salade. Mag ook bij de Pizza Hawaï. 

Korte omschrijving

“New kid on the block “ Bulgarije verrast. Vrolijke Chardonnay. Tropisch fruit, verfrissend.

Overige informatie

Concours Mondial de Bruxelles - zilveren medaille (2021)

Product specificaties

Artikelnummer C25014
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Chardonnay
Land Bulgarije
Appellatie IGP Danube Plain
Oogstjaar 2020
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 3800222241185
EAN fles 3800222241178