BIO Waterkloof Syrah

Rood | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Waterkloof

Waterkloof

In 1993 begon eigenaar Paul Boutinot zijn zoektocht naar een wijngaard met een duidelijk "terroir” signatuur. De Côte d'Or, Chablis, Paulliac, Barolo, kwamen door hun prijs niet in aanmerking. Hij moest dus een nieuwe klassieker vinden. Het duurde tien jaar om de zoektocht te beperken tot een klein gebied op de zuidelijke en koele hellingen van de Schapenberg, met uitzicht op False Bay in de Kaap. Waterkloof was geboren en het harde werk begon. De eerste oogst als Waterkloof was pas in 2005.

Vanaf het begin werd besloten dat de andere helft van de boerderij gereserveerd moest worden om de zeldzame en overvloedige natuurlijke vegetatie, fauna en flora (fynbos) op het terrein te behouden. Als logisch gevolg van deze inspanningen, werd in 2008 besloten om te beginnen met de ombouw van Waterkloof tot een volwaardige boerderij met geïntegreerde biologische en biologisch-dynamische landbouw. Demeter-gecertificeerd tegenwoordig alsook een van de eerste wijndomeinen in Zuid-Afrika die de WWF Biodiversity and Wine Initiative Champion-status ontving.

Waterkloof heeft een hele dierentuin die aan de wijnstokken werkt en het groene team bestaat uit paarden die worden gebruikt in plaats van tractoren om te ploegen, composteren, spuiten en oogsten. Runderen leveren mest voor biodynamische preparaten en compost. Schapen grazen in de wijngaarden, eten onkruid en verrijken de grond met stikstof en kalium uit hun mest. Kippen lopen vrij rond tussen de wijnstokken, eten snuitkevers en leggen verse eieren voor gebruik in het luxe restaurant van het, volledig regeneratieve, landgoed.

Ten slotte werd in 2009 een ultramoderne zwaartekrachtkelder, proeflokaal en restaurant gebouwd op de Schapenberg en begon Waterkloof zijn unieke wijnen over de hele wereld te exporteren. Waterkloof is heden ten dage de referentie voor Zuid-Afrikaanse wijnen met een European touch. Hun merken als False Bay, Peacock Wild Ferment en Circle of life zijn tegenwoordig garanties voor topkwaliteit en uniek in hun soort!


Website Waterkloof

Bekijk Waterkloof

BIO Waterkloof Syrah

Rood | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Over de wijn

De inspanningen van Christiaan Loots en zijn wijngaardteam, in combinatie met die van Nadia Langenegger en haar kelderteam, lijken echt hun vruchten af te werpen. Als stralende ster kreeg deze, onlangs uitgebrachte,  Waterkloof Syrah 2020 93 punten in the Platter's wine guide. Volledig terecht volgens ons, want een wijn onder het Waterkloof-label, wordt alleen gemaakt als een van de wijngaardblokken op de Schapenberg iets bijzonders biedt. Alleen is dit voortgekomen in 2005 - een Sauvignon Blanc en eindelijk, zeventien jaar later, behaalde het beste blok Chenin de "cut”. Het was wachten op nummer drie.  Nu met deze Syrah uit 2020 is het zover.  Biologisch en regeneratieve wijngaarden, dicht bij de oceaan, met veel koele wind en aangeplant op verweerd graniet. Dit is een mooie en zeer expressieve wijn met complexe aroma's van witte peper, kruiden, rode bessen en hartige zwarte bessen. De smaak is vol, vlezig, gelaagd en gestructureerd met een grote lengte. U kunt hem nu drinken tot over 10 tot 15+ jaar. Syrah past heel goed bij lam en geit. De fruitige smaken van Syrah gaan ook uitzonderlijk goed samen met pruimensausen, BBQ-saus, frambozenglazuren of andere marmelade-achtige dressings.

 

Korte omschrijving

Pas na 17 jaar de 3e echte Waterkloofwijn. Syrah van topkwaliteit dan ook. Elegantie en kracht in één. Complexe geuren met witte peper, kruiden en rood en zwart fruit.

Product specificaties

Artikelnummer C89557
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Syrah
Land Zuid-Afrika
Streek Stellenbosch
Appellatie Stellenbosch
Oogstjaar 2020
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 14
EAN doos 16009650000676
EAN fles 6009650000679