BIO Tre Monti Piuttosto Trebbiano (Orange Wine)

Wit | Italië | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO Tre Monti Vitalba Albana in Anfora (OrangeWine)

Tre Monti

Toen Thea en Sergio Navacchia in de vroege jaren zeventig op weg gingen met dit wijnavontuur wisten ze niet wat hun te wachten stond. Wel hadden ze heel duidelijk het pad voor ogen dat ze gingen bewandelen.  Sergio en Thea, samen op hun eigen manier, waren revolutionairen destijds.  Hun revolutie die begon in de wijngaard bestond uit een  grotere plantdichtheid per hectare en experimenten met niet-traditionele wijnstokken voor die streek. Vittorio en David, hun zonen, zette het levenswerk voort na het overlijden van hun moeder in 1989. Er ontstonden belangrijke samenwerkingen met de beste Italiaanse oenologen die men binnenhaalden. Een jonge Francesco Spagnolli daarna Vittorio Fiore en Donato Lanati, wiens leringen fundamenteel waren voor Vittorio's groei als manager van het agronomisch en oenologisch management van het bedrijf. Vanaf 1997 begon het grote succes met een tre-bicchieri vermelding in de Gambero Rosso. Na de verplichte drie jaar van conversie, vanaf de oogst van 2014, zijn hun druiven en wijnen nu ook biologisch gecertificeerd. Tre Monti is een bewijs dat Emilia Romagna echt niet alleen maar saaie Lambrusco maakt.

Website Tre Monti

Bekijk Tre Monti

BIO Tre Monti Piuttosto Trebbiano (Orange Wine)

Wit | Italië | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Over de wijn

De Trebbiano druif staat eigenlijk bekend als een wat saaie druif behalve …. die van Tre Monti. Hier wordt ie dan ook  gevinifieerd als een “orange wijn”. 20 Dagen inweking op de schillen in betonnen tanks met temperatuurregeling en 2 keer per dag onderdompelen zorgen ervoor dat dit een uitzonderlijke wijn wordt.

Geuren van nectarine, papaja, honing en geroosterde hazelnoten. Een volle aanzet en rond. Hij heeft iets hartigs en wat umami tonen. In ieder geval een heel interessant glas wat de discussie aan tafel losmaakt.

Korte omschrijving

Orange Wine, biologisch , aroma's van nectarine, papaja, hazelnoot. Rijpe stijl.

Product specificaties

Artikelnummer C78160
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Trebbiano
Land Italië
Streek Emilia Romagna
Appellatie IGT Rubicone
Oogstjaar 2020
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Alcohol percentage 14.5
EAN doos 8003387990423
EAN fles 8003387010428