BIO Tre Monti Casa Lola Albana Dulce

Wit | Italië | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO Tre Monti Casa Lola Albana Dulce

Tre Monti

Toen Thea en Sergio Navacchia in de vroege jaren zeventig op weg gingen met dit wijnavontuur wisten ze niet wat hun te wachten stond. Wel hadden ze heel duidelijk het pad voor ogen dat ze gingen bewandelen.  Sergio en Thea, samen op hun eigen manier, waren revolutionairen destijds.  Hun revolutie die begon in de wijngaard bestond uit een  grotere plantdichtheid per hectare en experimenten met niet-traditionele wijnstokken voor die streek. Vittorio en David, hun zonen, zette het levenswerk voort na het overlijden van hun moeder in 1989. Er ontstonden belangrijke samenwerkingen met de beste Italiaanse oenologen die men binnenhaalden. Een jonge Francesco Spagnolli daarna Vittorio Fiore en Donato Lanati, wiens leringen fundamenteel waren voor Vittorio's groei als manager van het agronomisch en oenologisch management van het bedrijf. Vanaf 1997 begon het grote succes met een tre-bicchieri vermelding in de Gambero Rosso. Na de verplichte drie jaar van conversie, vanaf de oogst van 2014, zijn hun druiven en wijnen nu ook biologisch gecertificeerd. Tre Monti is een bewijs dat Emilia Romagna echt niet alleen maar saaie Lambrusco maakt.

Website Tre Monti

Bekijk Tre Monti

BIO Tre Monti Casa Lola Albana Dulce

Wit | Italië | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Biologische zoete dessertwijn van de Albana druif. Een passito, gemaakt van gedroogde druiven. De druiven krijgen door het vochtverlies zoveel suikers dat slechts een deel ervan vergist; de rest geeft een weelderig en omhullende zoete smaak aan de wijn.

Intense en verfijnde aroma's die beginnen met hints van gedroogde abrikoos, gekonfijt fruit en dadel, gevolgd door smaken van kweepeer, honing, pruimen, amandel, vanille, schil van citrusvruchten. Een zoete aanzet en hoe dan ook in evenwicht met zijn alcohol en een aangename frisse knapperigheid op het eind. Klassiek samen met de lokale en zoete “Tociata” beignet. Uitstekend bij diervriendelijke Foie Royale.

Korte omschrijving

Biologische passito. Weelderig zoet, gekonfijt abrikoos en kweepeer. Fris zuurtje op het eind. Dessertwijn.

Overige informatie

In Romagna eindigt elk (dorps)feest met een soort donut (zonder gaatje) de Tociata, gedrenkt in deze zoete wijn.

Product specificaties

Artikelnummer C78158
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Albana
Land Italië
Streek Emilia Romagna
Appellatie Romagna
Oogstjaar 2022
Afsluiting Kurk
Smaaktype Zoet
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Alcohol percentage 11
EAN doos 8003387990126
EAN fles 8003387010121